Jersey naar Granville Veerboot

De Jersey Granville veerdienst verbindt Jersey met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 25 minuten.

Jersey Granville vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Jersey - Granville Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Jersey Granville tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Granville Gids

De badplaats Granville is gebouwd op een rotsachtige landtong aan de uiterste oostelijke punt van de Mont-Saint-Michel Bay in het noordwesten van Frankrijk. Langs de kust in het centrum van de stad bezoekers zal een mooie lange strand te vinden, de Plage du Plat Gousset, een jachthaven en de haven omzoomd door 19e eeuwse huizen, en een ongewone art-deco casino stijl gebouwd in de vroege 20e eeuw. Aan het eind van het strand is er trap naar de tuinen en 19e eeuw 'Villa les Rhumbs' waar Christian Dior en familie doorgebracht elke zomer. Christian Dior werd geboren in Granville in 1905 en werd gedoopt in de kerk van de stad. Het huis is nu een museum gewijd aan zijn mode-creaties. Achter de zee bezoekers voorzijde kunt verkennen van de smalle straatjes van het historische centrum, en de wallen die de stad, inclusief de gateway en ophaalbrug die in het verleden de toegang tot het centrum verleend omgeven. De belangrijkste religieuze monument in Granville is de 17e eeuwse kerk van Notre-Dame, in het historische centrum en met uitzicht op de zee, met de kerktoren die als een baken voor aankomende boten. De kerk is vooral bekend om zijn eigentijdse glas in lood ramen. U kunt ook de kerk van Saint-Paul en een kleine en ongewone protestantse tempel in de stad.

Een veerboot kan worden genomen vanuit Granville naar Jersey in de Kanaaleilanden met een reistijd van ongeveer 1 uur en 20 minuten.