Jersey (St Helier)
Carteret
Veerboten naar Frankrijk
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Jersey (St Helier) - Carteret is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Jersey (St Helier) - Carteret

Nieuwste aanbiedingen voor Jersey (St Helier) - Carteret

Jersey naar Carteret Veerboot

De Jersey Carteret veerdienst verbindt Jersey met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 15 minuten.

Jersey Carteret vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Jersey naar Frankrijk.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • De reistijd per veerboot van Jersey naar Carteret is ongeveer 1h 15m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • De prijs van de ferry overtocht van Jersey naar Carteret kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Jersey naar Carteret is 0 €.
 • Er is 1 ferrymaatschappij voor Jersey naar Carteret en dat is
  • Manche Iles Express
 • Boek overtochten van Jersey naar Carteret via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Ja, je kunt als voetpassagier van Jersey naar Carteret reizen met
  • Manche Iles Express
 • Nee, alleen voetpassagiers kunnen op de veerboot meereizen.
 • Nee, honden zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.
 • De afstand van Jersey naar Carteret is ongeveer 0 zeemijlen.

Jersey Gids

Jersey is een Britse kroon afhankelijkheid in het Engels Kanaal, voor de kust van Normandië. Samen met de Guernsey vormt Jersey de groepering die bekend staat als de Kanaaleilanden. De verdediging van al deze eilanden is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Echter Jersey maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, noch de Europese Unie, maar is eerder een aparte bezit van de Kroon. Prehistorische periode van Jersey heeft een rijke erfenis van artefacten opgeleverd. Resten van een grote Franse bos dat al meer dan 10.000 jaar geleden bestaat, toen het eiland deel uit het continent maakte is vandaag nog steeds te zien op St Ouen wanneer er een laagwater is. Vuursteentjes en ruwe stenen werktuigen werden achtergelaten door de jagers in La Cotte een la Chevre (geiten grot) nu 60 voet hoog (18 m) boven de zeespiegel aan de noordkust van St Ouen en La Cotte , St Brelade is een van de belangrijkste paleolithische sites in Europa.


Carteret Gids

De havenstad en badplaats Carteret ligt in het noordwesten van Frankrijk. De oudste delen van Barneville-Carteret dateren uit de Romeinse tijd. In het dorp van Barneville, achter de kerk, een Mottekasteel werd het "heuveltje van Mallet" na de achternaam van de Mallet de Carteret en Barneville genoemd. De vierkante klokkentoren van de kerk heeft een borstwering op blinde bogen, en werd belegerd door het Engels in september 1499. De moderne stad werd een populaire toeristische resort in de late 19e en vroege 20e eeuw in die tijd een toeristische stad was ingedeeld.

De haven van Carteret is de huidige haven van Barneville-Carteret. Soms ook de "haven van eilanden" genoemd, Carteret is gelegen op de rechteroever van de monding van de rivier de Gerfleur, aan het einde van Cape Carteret. De grote pier en het zuiden dijk werden in 1880 afgerond; het volgende jaar, een veerboot begon met de dienst naar Jersey. In 1945 werd de kleine haven, gebruikt als schuilplaats voor vissers tijdens springvloed, werd uitgebreid met de hulp van combat ingenieurs van de Amerikaanse 280e bataljon gestationeerd in Carteret.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking