Veerboten naar IJsland
Veerboten via 6 routes en 3 havens
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Tips & informatie voor IJsland

Nieuwste aanbiedingen voor IJsland

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar IJsland

IJsland ligt in het uiterste noorden van Europa. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. De hoofdstad van IJsland is Reykjavik.

Wat is er te doen in IJsland?

IJsland kent een lange en rijke geschiedenis. De oudste delen van het eiland zijn zo'n 20 miljoen jaar oud. Vooral in de winter zijn de dagen in IJsland erg kort, er is dan weinig daglicht. Dit geeft het land iets mystieks. De kustlijn is rijkelijk ingesprongen met baaien en fjorden. Bezoekers kunnen prachtige ontdekkingstochten maken door het ruwe, vulkanische landschap en zwemmen in het warme blauwe water van de geisers. De bekendste geiser is waarschijnlijk de 'Blue Lagoon' in het zuidwesten van het land. IJsland kent drie indrukwekkende nationale parken: Þingvellir, Vatnajökull en Snæfellsjökull. Deze nationale parken hebben ieder hun eigen schoonheid. In de hoofdstad Reykjavik bevinden zich een aantal leuke musea zoals het Viking Saga Museum, het Maritime Museum en het Árbær Openluchtmuseum. De IJslandse keuken bestaat uit bijzondere gerechten zoals hákarl (gerijpte haai), en flatkaka (een dikke, maar luchtige pannenkoek).

Vervoer

IJsland is prima te verkennen per auto. Het land beschikt daarnaast over een openbaar vervoerssysteem met bussen en veerboten. Sommige gedeeltes van het land zijn onherbergzaam. De inwoners van IJsland maken daarom relatief vaak gebruik van binnenlandse vluchten. Vrijwel iedere plaats beschikt over een vliegveld.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Het is aan te raden om uw overtocht naar of binnen IJsland zo vroeg mogelijk te boeken. Op die manier bent u verzekerd van de laagste prijzen. Gezien de milderere temperaturen vormen de zomermaanden de ideale periode om IJsland te bezoeken. Dit is ook de beste tijd om walvissen te spotten. Als u graag het noorderlicht wilt zien kunt het beste tussen september en maart naar IJsland afreizen.

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking