Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3311 routes vanuit 673 havens.

Meer dan 2.5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1.2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar IJsland

IJsland ligt in het uiterste noorden van Europa. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. De hoofdstad van IJsland is Reykjavik.

Wat is er te doen in IJsland?

IJsland kent een lange en rijke geschiedenis. De oudste delen van het eiland zijn zo'n 20 miljoen jaar oud. Vooral in de winter zijn de dagen in IJsland erg kort, er is dan weinig daglicht. Dit geeft het land iets mystieks. De kustlijn is rijkelijk ingesprongen met baaien en fjorden. Bezoekers kunnen prachtige ontdekkingstochten maken door het ruwe, vulkanische landschap en zwemmen in het warme blauwe water van de geisers. De bekendste geiser is waarschijnlijk de 'Blue Lagoon' in het zuidwesten van het land. IJsland kent drie indrukwekkende nationale parken: Þingvellir, Vatnajökull en Snæfellsjökull. Deze nationale parken hebben ieder hun eigen schoonheid. In de hoofdstad Reykjavik bevinden zich een aantal leuke musea zoals het Viking Saga Museum, het Maritime Museum en het Árbær Openluchtmuseum. De IJslandse keuken bestaat uit bijzondere gerechten zoals hákarl (gerijpte haai), en flatkaka (een dikke, maar luchtige pannenkoek).

Vervoer

IJsland is prima te verkennen per auto. Het land beschikt daarnaast over een openbaar vervoerssysteem met bussen en veerboten. Sommige gedeeltes van het land zijn onherbergzaam. De inwoners van IJsland maken daarom relatief vaak gebruik van binnenlandse vluchten. Vrijwel iedere plaats beschikt over een vliegveld.

Wanneer kan ik mijn overtocht het beste boeken?

Het is aan te raden om uw overtocht naar of binnen IJsland zo vroeg mogelijk te boeken. Op die manier bent u verzekerd van de laagste prijzen. Gezien de milderere temperaturen vormen de zomermaanden de ideale periode om IJsland te bezoeken. Dit is ook de beste tijd om walvissen te spotten. Als u graag het noorderlicht wilt zien kunt het beste tussen september en maart naar IJsland afreizen.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

  • Seatours
    • Prijsaanvraag

Routes en havens in IJsland