Hirtshals naar Langesund Veerboot

De Hirtshals Langesund veerdienst verbindt Denemarken met Noorwegen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 30 minuten.

Hirtshals Langesund vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Hirtshals - Langesund Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Hirtshals Langesund tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hirtshals Langesund boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hirtshals Langesund Veerboot klantenrecensies

 • "Uitstekend "

  Prima veerdienst. op de heenweg een slaapcabine genomen en dus lekker uitgerust in Noorwegen aangekomen. Op de terugweg genoten van de publieke ruimtes. Lekkere koffie!

  'Anonieme' reisde mee op de route Hirtshals Langesund met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "Overzet met de moto"

  Ik heb alleen maar positieve ervaringen met deze ferry. Als moto rijder mag je al eerste op de boot zodat het wachten buiten op de kaai zeer beperkt is. Je moet zelf je moto vastriemen. Zo is de kans op beschadiging zeer beperkt. De accommodatie op de boot is ook zeer goed. Het feit dat de zee zeer kalm was en de zon scheen, maakte de reis ook een stuk aangenamer. We konden buiten zitten in de zon.

  'Daniel' reisde mee op de route Hirtshals Langesund met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "fijne reis"

  Alles klopte, geen lange wachttijd (alleen de terugreis 1 uur vertraging ivm fire drill, maar goed, dat is ook in ons belang :)!

  'Hendrik Jan' reisde mee op de route Hirtshals Langesund met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "Goede prijs"

  Na wat zoekwerk tussen mogelijke vertrek- en aankomsthavens tussen Denemarken en Noorwegen of Zweden, overtuigd door deal van Fjord Line. Inschepen verliep vlot. Overtocht op rustige zee was een plezier voor jong en oud. Uitschepen was super. Bij de eerste van het schip. Met alcoholcontrole als toetje op de taart. Een minpuntje ??? Info aan infobalie van Hirsthals avond voor vertrek had "wat vriendelijker" gekund.

  'Jerry' reisde mee op de route Hirtshals Langesund met Fjord Line

  Lees meer Lees minder

Hirtshals Gids

Het Deense havenstadje Hirtshals ligt aan de kust van Skagerrak, op het eiland Vendsyssel-Thy in het noorden van het schiereiland Jutland. Hirtshals staat bekend op haar vissershavens en veerhaven. De economie van Hirtshals draait vooral op de visserij en het toerisme. In de zomer zijn er volop vakantiehuizen te huur. Bovendien brengen de veerboten veel toeristen naar het stadje, waar de lokale winkels van profiteren. Hirtshals is met name erg populair onder de Noren die de plaats het hele jaar door bezoeken om te winkelen. In Hirtshals bevindt zich het Nordsoen Oceanarium, een van de grootste aquaria van Europa. Hier zijn maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen.

In de haven kunnen bezoekers meedoen aan tal van activiteiten of genieten van de authentieke sfeer. De omgeving van Hirtshals leent zich bovendien uitstekend voor het maken van wandeltochten.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.

Langesund Gids

De Noorse havenstad Langesund werd al gesticht in 1765. De stad ligt op een prachtige locatie bij de gelijknamige fjord. In het centrum van Langesund bevinden zich mooie gebouwen uit de achttiende eeuw. Iets buiten de stad kunnen bezoekers genieten van de adembenemend mooie natuur. Langesund kent jaarlijks de meeste zonuren van alle kustplaatsen in Noorwegen. De stad komt in de zomermaanden volop tot bloei wanneer er tal van concerten en festivals, waaronder het drukbezochte International Shanty Festival, worden georganiseerd.

Vanuit de haven vertrekken het hele jaar door veerboten naar Hirtshals in Denemarken. De haven beschikt over 4 short stay parkeerplaatsen. In de terminal bevinden zich verkoopmachines met snacks en drankjes.