Sorry, de service Gibraltar - Tanger Med is niet langer beschikbaar.
...

Overtochten naar Gibraltar - Tanger Med

De dienst Gibraltar - Tanger Med werd verzorgd door FRS.

De route Gibraltar - Tanger Med wordt niet langer verzorgd en er zijn helaas geen directe alternatieven tussen Gibraltar en Marokko. Bezoek onze route, haven, bestemming of veerbootmaatschappij pagina's voor de beschikbare alternatieven, of klik op de links op deze pagina voor meer informatie.

Voor de duizenden beschikbare routes kunt u terecht op onze zoekpagina.

Gibraltar Gids

Gibraltar is een Brits overzee gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Gibraltar is zeer klein met een oppervlakte van 6 km2 en grenst in het noorden van het grondgebied van de provincie Cadiz in Andalusië, Spanje. Het cultuur van Gibraltar is een weerspiegeling van de diverse herkomst van haar bewoners. Terwijl er Spaans (meestal van nabijgelegen Andalusië) en Britse invloeden zijn, andere etniciteiten omvatten Genuezen, de Maltese, de Portugese en de Duitse. Een paar andere inwoners van Gibraltar zijn Joodse van Sefardische afkomst, Marokkaanse, of Indianen. Echter, Britse invloed blijft sterk, waarbij Engels de taal van de overheid, handel, onderwijs en de media is.
Gibraltar heeft een overvloed aan flora en fauna en is de thuisbasis van meer dan 500 verschillende soorten planten. Gibraltar is ook bekend om de Barbarijse makaak apen, waarvan het de enige plaats in Europa met wilde apen.
Passagiers- en vrachtschepen vertrekken en komen aan in de haven van Gibraltar. Ook een veerboot verbindt Gibraltar met Tanger, Marokko.

Tanger Med Gids

De vrachthaven van Tanger-Med ligt op ongeveer 40 km ten oosten van de stad Tanger in Marokko. De haven is in 2007 geopend en is een van de grootste havens in de Middellandse Zee en in Afrika. De tweede fase van de ontwikkeling van de haven begon in 2009 met het oog op de toenemende vraag naar de diensten van de haven voldoen. De haven behandelt ook het passagiersverkeer die is ondergebracht in de nieuwe passagiersterminal, die de stad van de haven van Tanger vervangen als de bestemming voor veerboten die vanuit Europa. Faciliteiten in de nieuwe terminal onder andere een wisselkantoor, een kleine winkel, een café en geldautomaten.

De geschiedenis van Tanger is beïnvloed door de vele verschillende beschavingen en culturen die de stad hebben geregeerd sinds de 5e eeuw voor Christus. Tussen de periode van het zijn een strategische Berber stad en dan een Fenicische handelscentrum voor de onafhankelijkheid tijdperk rond de jaren 1950, Tanger was een toevluchtsoord voor vele culturen. In 1923, werd Tanger geacht internationale status door buitenlandse koloniale machten, en werd een bestemming voor veel Europese en Amerikaanse diplomaten, spionnen, schrijvers en zakenlieden.