Boek uw overtocht naar Frederikshavn

De veerhaven van Frederikshavn in Denemarken verbindt u met Goteborg in Zweden met een keuze uit 49 ferry overtochten per week. De duur van de Frederikshavn naar Goteborg overtocht uit 3 uur 15 minuten en het kruispunt wordt bediend door Stena Line.

Frederikshavn Havenkaart

Klik voor Kaart

Frederikshavn Veerboot Alternatieven

Frederikshavn Veerdiensten

 • Stena Line
  • 7 Afvaarten / Dag 3 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Frederikshavn Gids

Frederikshavn is een havenstad in Denemarken. De stad ligt aan de noordoostkust van het schiereiland Jutland. Vanuit de haven van Frederikshavn vertrekken veerboten naar Göteborg in Zweden en Oslo in Noorwegen.

Wat is er te doen in Frederikshavn?

Frederikshavn is rijk aan cultuur en geschiedenis. Het Kunstmuseum herbergt bijvoorbeeld de grootste collectie van originele boekenleggers ter wereld. Ook kunt u hier moderne werken bewonderen van Deense en internationale kunstenaars. Het oudste gedeelte van Frederikshavn is Fiskerklyngen, met authentieke vissershuisjes uit de zeventiende eeuw. Deze typisch Jutlandse huisjes worden gekenmerkt door hun gele gevels en rode daken. In het laatste weekend van juni vindt in Frederikshavn het jaarlijkse festival Tordenskioldsdagene plaats ter ere van de nationale zeeheld Tordenskiold. Tijdens dit festival stapt Frederikshavn terug in de geschiedenis naar het jaar 1717.

In Frederikshavn bevinden zich uitstekende cafés en restaurants. Hier kunt u lokale lekkernijen bestellen zoals de Frederikshavner: gebakken visfilet met aardappel, boter en bosbescompote, vaak geserveerd met gemarineerde komkommersalade. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen in de zomermaanden terecht op Palmenstranden, het enige palmstrand van Denemarken.

Vervoer

Frederikshavn is een compacte stad die zich bij uitstek leent voor het maken van mooie wandeltochten. Daarnaast beschikt de stad over een goed bussysteem en zijn er fietsen te huur.

Hoe kom je in Frederikshavn Veerboot Haven

 • Frederikshavn Haven Adres

  Færgehavnsvej 10, 9900 Frederikshavn

 • Frederikshavn Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Frederikshavn vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Frederikshavn Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!