Formentera naar Gandia Veerboot

De Formentera Gandia veerdienst verbindt Formentera met Spanje. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Trasmediterranea. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur.

Formentera Gandia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Formentera - Gandia Veerbootmaatschappij

  • Trasmediterranea
    • 1 Afvaart / Week 3 uur
    • Prijsaanvraag

Formentera Gids

Formentera is het kleinste eiland van de Pitiusic Eilanden, die tot de grotere Balearen in Spanje behoren. Het eiland is ongeveer 20 km lang en ligt 6 km ten zuiden van Ibiza aan de Middellandse Zee. De belangrijkste dorpen van het eiland zijn Sant Frances Xavier, Saint Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola en La Savina. Het eiland is overall in Europa bekend om zijn prachtige wittezand stranden en omdat het daar normaal is om naakt zonnen. Naakt zonnen is toegestaan op de meeste stranden.
Formentera heeft een kenmerkende schets gedomineerd door de wilde en imposante Cap de Barbaria in het zuidwesten, de majestueuze gecultiveerde plateau van La Mola in het oosten, het lange schiereiland van Es Trocadores naar Espalmador, Ibiza in het noorden, en de ruige, maar mooi, western 'Ponent' kust, die de mooie inham van Cala Saona omvat.
Hoewel het eiland in eerste instantie alleen per boot bereiken was vanuit Ibiza, het toerisme is in de afgelopen jaren toegenomen als gevolg van de directe bootverbindingen vanaf het Spaanse vasteland. De reistijd van Ibiza naar Formentera is ongeveer 30 minuten.