Egina
Methana
Veerboten naar Griekenland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Egina - Methana

Egina naar Methana Veerboot

De Egina Methana veerdienst verbindt Saronische Eilanden met Griekenland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Hellenic Seaways veerdienst gaat tot 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 35 minuten Terwijl de veerdienst van Saronic Ferries vertrekt tot 2 keer per week en duurt 45 minuten.

Dus dat is een totaal van 3 overtochten per week op de Egina Methana route tussen Saronische Eilanden en Griekenland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Saronische Eilanden naar Griekenland.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Egina naar Methana?

De reistijd per veerboot van Egina naar Methana is ongeveer 40m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Egina naar Methana?

Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Egina naar Methana. Dit zijn
  • Hellenic Seaways
  • Saronic Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Egina naar Methana?

Boek overtochten van Egina naar Methana via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Egina naar Methana?

Ja, je kunt als voetpassagier van Egina naar Methana reizen met
  • Hellenic Seaways
  • Saronic Ferries

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Egina naar Methana?

Ja, je kunt met een voertuig van Egina naar Methana reizen met
  • Hellenic Seaways
  • Saronic Ferries

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Egina naar Methana?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.

Egina Gids

Aegina is een van de Saronische eilanden van Griekenland en ligt op ongeveer 17 mijl vanaf Athene. Het eiland is ongeveer driehoekig van vorm en meet ongeveer 6 mijl van noord naar zuid, en 9 mijl van oost naar west. Ongeveer twee derde van het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan, en het noorden en westen van het eiland bestaat uit vruchtbare grond waar een mengsel van gewassen worden geteeld, waaronder graan, katoen, druiven, amandelen, olijven en vijgen.

Stranden van het eiland zijn een populaire toeristische attractie omdat de reisduur van draagvleugelboot overtochten vanuit Piraeus slechts veertig minuten duren. Er zijn regelmatige busdiensten vanaf Aegina stad naar diverse bestemmingen op het eiland, zoals Agia Marina en Portes, een vissersdorp gelegen aan de oostkust. Andere attracties op het eiland zijn onder andere de Tempel van Aphaea die opgedragen werd aan zijn naamgenoot, een godin die later werd geassocieerd met Athena. De tempel was onderdeel van het pre-christelijke en gelijkzijdige driehoek van heilige tempels waaronder de Atheense Parthenon en de tempel van Poseidon in Sounion. Ook op het eiland ligt het klooster van Agios Nectarios die gewijd was aan de heilige Nectarios, een recente heilige van de Grieks-orthodoxe kerk.


Methana Gids

De Griekse stad Methana is gelegen op het schiereiland Methana met zijn twee steile vulkanische hellingen. Het schiereiland is volledig van vulkanische oorsprong en bevat meer dan 30 vulkaanuitbarsting centra. De laatste vulkanische uitbarsting vond plaats in de buurt van het huidige Kameni Chora in 230 voor Christus en een onderzeese vulkaan uitbarstte in 1700. Beroemde schrijvers zoals Ovidius, Strabo en Pausanias meldde de laatste vulkaanuitbarsting in Methana. Het schiereiland is de noordwestelijke meeste van de boog van de Egeïsche eilanden, waarvan de actieve vulkanische gebieden zijn Methana, Milos, Santorini en Nisyros.

Methana is per boot verbonden met de haven van Piraeus, met een vaartijd van ongeveer 2 uur. De andere bestemmingen zijn onder andere Poros, Aegina, Hydra, Spetses en Hermelien, en met de draagvleugelboot naar Poros, Aegina, Hydra, Spetses, Hermelien, Porto Heli, Tolo, Nafplion en Monemvasia.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.