Caledonian MacBrayne
Veerbootmaatschappij
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Caledonian MacBrayne

Caledonian MacBrayne

Caledonian MacBrayne, beter bekend als Cal Mac, verzorgt veerdiensten naar de eilanden en schiereilanden aan de westkust van Schotland. Hiervoor zijn overheidscontracten afgesloten met de Schotse regering.

Caledonian MacBrayne beschikt over een grote vloot van Cruise Ferries. Deze veerboten vervoeren op jaarbasis bijna vijf miljoen passagiers en een miljoen auto's.

Het routenetwerk van Caledonian MacBrayne brengt u naar meer dan 20 bestemmingen aan de westkust van Schotland. Onderweg vaart u langs de meest spectaculaire kustlijnen en landschappen.

Iedere bestemming van Calmac heeft zijn eigen schoonheid. Op die manier maakt u op een geweldige manier kennis met Schotse eilanden.

U hoeft bij Caledonian MacBrayne niet op voorhand te boeken. Om teleurstelling te voorkomen is het echter wel aan te raden om op voorhand te boeken als u een auto mee wilt nemen aan boord.

Via directferries.nl kunt u de dienstregelingen en prijzen van Caledonian MacBrayne raadplegen en Caledonian MacBrayne veerboottickets boeken. Op zoek naar de laagste tarieven? Geen zorgen, we zullen Caledonian MacBrayne ook vergelijken met andere veerbootmaatschappijen.

Alle Caledonian MacBrayne routes

Caledonian MacBrayne routes and ports

Caledonian MacBrayne klantenrecensies.

 • "Communicatie over wijziging vaart."

  Geboekt in januari 2018 een retour-vaart Kennacraig - Port Askaig, heenreis om 18.00 uur, terugreis om 07.00 uur voor 2 personen en een auto. De heenreis verliep vlekkeloos. Echter, toen ik naderhand het ticket bekeek bleek dat men voor de terugvaart het e.e.a. had veranderd: niet Port Askaig stond voor 1 mei 2018 als vertrekhaven vermeld maar Port Ellen, met een vertrektijd van 09.45 uur. Dit schopte onze plannen danig in de war, gezien het feit dat wij een tour hadden gepland bij de Glengoyne-distillerie die wij vooruit hadden betaald ( GPB 60,-). Deze tour konden wij door de verandering in het ticket niet maken, aangezien wij om 14.55 uur op het vliegveld van Glasgow moesten zijn voor onze terugvlucht naar Nederland. Bij de informatiebalie in Port Askaig gevraagd naar de reden voor de verandering in het ticket. Men zei ons dat die vaart was vervallen en dat men ons eind februari 2018 daarover een mail had gestuurd. Ik heb echter nimmer daaromtrent een mail van Caledonian MacBryde ontvangen. Ook in de spambox van mijn mailbox heb ik geen mail van CMB aangetroffen. Hoewel wij geen klachten hebben over de beide vaarten an sich, was het voor ons toch een domper dat wij de tour bij Glengoyne niet konden meemaken. Het zou CMB sieren wanneer zij ons de gemaakte kosten voor die tour zou vergoeden.

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht gehad"

  Vooraf een aantal recensies gelezen die of erg positief of juist erg negatief bleken te zijn. We hebben de overtocht heen en terug gedaan met 2 personen, een auto en buitenhut met 2 bedden en zijn best tevreden hoe het allemaal verlopen is. Inchecken verliep probleemloos, het parkeren van de auto ook en de weg naar de cabine werd meteen duidelijk. Verblijf aan boord is prettig, je kan er verschillende bars bezoeken, er is entertainment en zelfs een bioscoop. Wie wil uitwaaien kan naar buiten. Tijdens onze reis waren vooral gezinnen aan boord, en geen voetbal supporters. Goed slapen kan door iedereen anders worden ervaren, afhankelijk van het weer kan er deining zijn en afhankelijk van de plaats ook geluid van de motor of trillingen. Tip: neem oordopjes mee. De heenreis lagen we op laag 4 achteraan, dat gaf best wat geluid, en terug was dat laag 5 ook achteraan, dat gaf al minder geluid. Goede reis gehad, en voor herhaling vatbaar.

  Lees meer Lees minder
 • "Fijn reizen"

  We hebben tijdens onze vakantie naar Isle of Mull op 3 verschillende trajecten gebruik gemaakt van deze veerbootmaatschappij en alle keren zijn we heel vriendelijk ontvangen. Op Tobermory heeft de boot ons zelfs na klaarmaken voor de afvaart nog toegelaten aan boord.

  Lees meer Lees minder
 • "Mallaig - Armadale"

  Zeer stipte en goed georganiseerde overtocht. Boeking ging niet makelijk. Telefoontje naar de rederij was nodig.

  Lees meer Lees minder
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.