Ancona
Stari Grad
Veerboten naar Eiland Hvar
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Ancona - Stari Grad is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Tips & informatie voor Ancona - Stari Grad

Nieuwste aanbiedingen voor Ancona - Stari Grad

Ancona naar Stari Grad Veerboot

De Ancona Stari Grad veerdienst verbindt Italië met Eiland Hvar. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Jadrolinija. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 14 uur 15 minuten.

Ancona Stari Grad vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Ancona Gids

De stad Ancona ligt in de regio Marche, Midden-Italië en ongeveer 280 km ten noordoosten van Rome. De stad is gelegen aan de Adriatische Zee tussen de hellingen van de twee uiteinden van de kaap van Monte Conero, Monte Astagno en Monte Guasco. De haven is een van de belangrijkste van de Adriatische Zee gebied, met name voor het passagiersvervoer. Eén van de belangrijkste plaatsen in de stad is de kathedraal van Ancona, die gewijd is aan Cyriacus van Jeruzalem. De kathedraal werd ingewijd in het begin van de 11e eeuw en compleet in 1189. De kathedraal heeft een twaalfhoekige koepel over het centrum enigszins veranderd door Margaritone d'Arezzo in 1270. De voorgevel heeft een gotische portaal, toegeschreven aan Giorgio da Como (1228), en was bedoeld om een laterale boog aan elke kant te kunnen hebben.
De haven van Ancona is verbonden met verschillende landen in de Adriatische gebied waaronder Griekenland, Turkije, Kroatië, Albanië en Montenegro. De haven ziet een jaarlijkse doorzet van meer dan een miljoen passagiers. De beschikbare bestemmingen zijn onder andere Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras en Igoumenitsa. De haven heeft veel faciliteiten zoals een café en een convenience markt en toiletfaciliteiten. Er zijn parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange verblijven. Speciale parkeerplaatsen voor gehandicapte passagiers zijn ook beschikbaar.


Stari Grad Gids

Stari Grad is een populaire locatie, dat een toegangspoort is tot het Nationaal Park Paklenica en bevindt zich ongeveer 45 km ten noordoosten van Zadar. De stad is gelegen aan de noordelijke kant van het eiland Hvar in de Dalmatië regio van Kroatië en aan de oostkant van een lange beschermde baai, en wordt beschouwd als een van de oudste steden van Europa. Bussen maken de stad gemakkelijk bereikbaar, en stoppen in het centrum, zowel binnen als buiten het Hotel Alan op de Dr. Franje Tudmana. Veel mensen komen naar Stari Grad om te profiteren van de overvloedige campings daar, vooral omdat het aangrenzende Nationaal Park maakt kamperen niet toe.
Door rond te lopen centrum Stari Grad's, langs de smalle straatjes en door kleine vierkantjes, is het niet moeilijk om zijn historische verleden en misschien wel de meest populaire attractie is Tvrdalj, dat is een groot goed bewaard gebleven kasteel dat ooit toebehoorde aan de Kroatische dichter Petar waarderen Hektorovic. Let op de Latijnse en Kroatische inscripties in de muren en het standbeeld van Petar Hektorovic in de voorkant van het kasteel.
Vanuit de haven van de stad, veerdiensten zijn beschikbaar naar Pescara, Ancona, Rijeka, Korcula, Dubrovnik en Mljet.


Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bekijk onze klantenservicepagina voor nuttige informatie over reizen per veerboot, veelgestelde vragen en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp met uw boeking