Boek uw overtocht naar Wenen

De veerhaven van Wenen in Austria verbindt u met Bratislava in Slovakia met een keuze uit 21 ferry overtochten per week. De duur van de Wenen naar Bratislava overtocht uit 1 uur 15 minuten en het kruispunt wordt bediend door Twin City Liner.

Wenen Havenkaart

Klik voor Kaart

Wenen Veerdiensten

 • Twin City Liner
  • 3 afvaarten / dag 1 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Wenen Gids

Wenen is de hoofdstad en ook een van de negen staten van Oostenrijk. Gesticht rond 500 voor Christus, Wenen was oorspronkelijk een Keltische nederzetting: "Uindobona" 'Fair Bottomland'. In 15 voor Christus werd Wenen een Romeinse grensstad (Vindobona) die het Romeinse Rijk bewaakte tegen de Germaanse stammen in het noorden. Tijdens de Middeleeuwen, Wenen was de thuisbasis van de Babenberg dynastie en in 1440 werd residentie stad van het Habsburgse dynastieën van waar Wenen uiteindelijk uitgroeide is tot de geheime hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk en een cultureel centrum voor kunst en wetenschap, muziek en heerlijke gerechten.
Vandaag de dag, Wenen is erg populair bij toeristen. Kunst en cultuur hebben een lange traditie in Wenen, op het gebied van theater, opera, klassieke muziek en beeldende kunst. Er zijn gebouwen van alle architectonische stijlen, van de romaanse Ruprechtskirche tot de barokke Karlskirche en classicistische gebouwen met de moderne architectuur.

Hoe kom je in Wenen Veerboot Haven

 • Wenen Haven Adres

  Schiffstation Wien City, Franz-Josefs-Kai 2, Schwedenplatz/Kai, 1010 Wien, Austria

 • Wenen Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Wenen vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Wenen Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!