COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Pentland Ferries

Pentland Ferries verzorgt de snelste overtocht van Schotland naar de Orkneyeilanden aan de noordoostkust van het Schotse vasteland, over de Pentland Firth.

Pentland Ferries werd in 2001 opgericht door de familie Banks. De veerbootmaatschappij biedt een betaalbare, betrouwbare en milieuvriendelijke service voor het hele gezin. Pentland Ferries verbruikt per overtocht 26% minder brandstof en stoot 33% minder CO2 uit in vergelijking met de andere bedrijven die actief zijn in deze regio. Dit is te danken aan de aanschaf in 2007 van een nieuwe catamaran, de Pentalina. Dit vaartuig vermindert de reistijd met ongeveer een uur en beschikt over hypermoderne technologie. Aan boord is plaats voor meer dan 300 passagiers en 30 auto's.

Met de Pentalina vaart u over Pentland Firth langs Gill’s Bay en St Margaret’s Hope. Het zeewater in deze omgeving is meestal erg rustig en er zijn geen hoge golven. Tijdens het tweede deel van de overtocht vaart u langs Scapa Flow, waar u orka's, papegaaiduikers en zeehonden kunt spotten vanaf het ruime buitendek.

Directferries.nl biedt een onpartijdige vergelijkingsmogelijkheid zodat u snel en eenvoudig tal van dienstregelingen en tarieven van diverse veerbootmaatschappijen kunt vergelijken. Vergelijk nu Pentland Ferries dienstregelingen en prijzen met alle alternatieve veerbootmaatschappijen om ervoor te zorgen dat u de beste beschikbare prijzen krijgt.

Alle Pentland Ferries routes