Boek uw overtocht naar Liepaja

De veerhaven van Liepaja in Letland verbindt u met Travemunde in Duitsland met een keuze uit 5 ferry overtochten per week. De duur van de Liepaja naar Travemunde overtocht uit 20 uur 30 minuten en het kruispunt wordt bediend door Stena Line.

Liepaja Havenkaart

Klik voor Kaart

Liepaja Veerdiensten

 • Stena Line
  • 5 afvaarten / week 20 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Liepaja Gids

Liepaja is een stad in het westen van Letland, aan de Baltische zee. Liepaja is de derde grootste stad van Letland en een belangrijke ijsvrije haven. Liepaja is opgericht door Koerse vissers en werd voor het eerst bekend onder de naam Lyva in 1253. De Lijflandse Orde onder auspiciën van de Duitse Orde vestigde de nederzetting als de stad van Libau in 1263. De naam Liepaja begon werd populaire na 1560. In 1625, Hertog Friedrich Kettler van Koerland verleende de stad stadsrechten, die door koning Sigismund III van Polen in 1626 werden bevestigd.
Liepaja en Koerland warden onder controle van het Russische Rijk tot 1795, tijdens de partities van Polen. De stad werd een belangrijke haven aan de Oostzee voor de Russen, en was een centraal punt van inscheping voor immigranten naar de Verenigde Staten. Voor een korte tijd in 1919 toen de meeste Letse grondgebied werd bezet door bolsjewieken, Liepaja was een voorlopige zetel van de regering voor het land.

Hoe kom je in Liepaja Veerboot Haven

 • Liepaja Haven Adres

  Terrabalt terminal, 14a Brīvostas Street, Liepāja

 • Liepaja Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Liepaja vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Liepaja Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!