Boek uw overtocht naar Goteborg

Vanuit de veerhaven van Goteborg in Zweden vertrekken veerboten naar Kiel & Frederikshavn. U kunt kiezen uit 57 afvaarten / week vanuit de haven van Goteborg in Zweden naar Duitsland & Denemarken.

Vaartijden variëren van 3 uur 15 minuten op de Frederikshavn veerdienst tot 14 uur 30 minuten op de Kiel veerdienst.

Deze pagina toont een kort overzicht, maar sommige overtochten zijn seizoensgebonden. Wij raden u dan ook aan om de actuele vertrektijden en prijzen te raadplegen via onze Goteborg tariefzoeker.

Goteborg Havenkaart

Klik voor Kaart

Goteborg Veerdiensten

 • Stena Line
  • 8 afvaarten / week 14 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • Stena Line
  • 7 afvaarten / dag 3 uur 15 min
  • Prijsaanvraag

Goteborg Gids

Göteborg is een stad aan de westkust van Zweden, in de Provincie van Västra Götaland. De stad wordt vaak vergeleken met de Amerikaanse stad San Francisco, door de vele bruggen, heuvels, water, trams en zeevruchten restaurants. De stad heeft een lange en succesvolle traditie van handel en industrie, en een aantal van de meest bekende Scandinavische bedrijven zoals Volvo, SKF, ESAB, Hasselblad hebben hier hun oorsprong en hoofdkantoren. Een belangrijk deel van de Zweedse export en import passeren de haven van Göteborg. Koning Gustav II Adolf was op zoek naar een westerse handel toen hij Göteborg in het begin van de zeventiende eeuw opgericht had als een reactie op de hoge tarief kosten door de Denen voor het gebruik van de smalle geluid tussen de twee landen. Gustav bewonderde Nederlandsers als handelaars en nodigen hen uit voor de handel en om in Göteborg wonen, het is door hun invloed dat de stad zijn huidige vorm heeft gekregen, waarvan sommige plaatsen nog altijd een Nederlandse uitstraling hebben.

Hoe kom je in Goteborg Veerboot Haven

 • Goteborg Haven Adres

  Stena Line Danmarksterminalen, 413 27, Gothenburg, Sweden Stena Line Tysklandsterminalen, 414 55, Gothenburg, Sweden

 • Goteborg Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Goteborg vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Goteborg Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!