Boek uw overtocht naar Gdansk

De veerhaven van Gdansk in Polen verbindt u met Nynashamn in Zweden met een keuze uit 7 ferry overtochten per week. De duur van de Gdansk naar Nynashamn overtocht uit 18 uur en het kruispunt wordt bediend door Polferries.

Gdansk Havenkaart

Klik voor Kaart

Gdansk Veerboot Alternatieven

Gdansk Veerdiensten

 • Polferries
  • 7 afvaarten / week 18 uur
  • Prijsaanvraag

Gdansk Gids

Gdansk is de zesde grootste stad in Polen, de belangrijkste zeehaven en tevens de hoofdstad van de Pommerse Voivodship. Er wordt verondersteld dat de naam, de stad op Gdania rivier betekent, de oorspronkelijke naam van de Motlawa afdeling waar de van de stad ligt. Net als veel andere Europese steden heeft Gdansk vele verschillende namen in heel haar geschiedenis gehad. Op 1 september 1939 begon de gepantserde schip Schlezwig-Holstein de Poolse militaire post op Westerplatte te beschieten. De directe aanleiding voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Gdansk werd in maart 1945 heroverd door de troepen van de II Wit-Rusland Front, maar werd al snel gereduceerd tot een zee van ruïnes. Maar Gelukkig lieten de vernietigers de scène vervangen door bouwers, conservatoren en kunstenaars die er nog vijftig jaar aan brachten om de stad vorige glamour terug te brengen. Gdansk Shipyard was de geboorteplaats van de vakbond en Solidariteit beweging, wiens oppositie tegen de regering tot het einde van de communistische partij heerschappij van 1989 leidde.

Hoe kom je in Gdansk Veerboot Haven

 • Gdansk Haven Adres

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Gdansk Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Gdansk vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Gdansk Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!