COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Buquebus

Buquebus verbindt Argentinië met Uruguay via veerdiensten tussen de havens van Buenos Aires, Montevideo en Colonia del Sacramento.

Buquebus werd in 1982 opgericht door Juan Carlos López Mena onder de naam Ríos Argentinos. Het bedrijf groeide al snel uit tot het belangrijkste vervoersbedrijf in de regio River Plate.

Buquebus heeft een vloot van tien schepen en verzorgt het hele jaar door verschillende dagelijkse overtochten. De dienstregeling wordt in het hoogseizoen uitgebreid om te voldoen aan de grotere vraag van zowel vakantievierende Argentijnen als een toenemend aantal buitenlandse toeristen die rust zoeken in Uruquay en Zuid-Brazilië.

De nieuwste veerboot van Buquebus is vernoemd naar de Argentijnse paus Francisco. Aan boord van dit vaartuig vindt u bars, VIP-ruimtes en een 1100 vierkante meter grote taxfree winkel. Hierdoor zult u zich tijdens de oversteek prima vermaken.

Francisco is van Australische makelaardij en werd gebouwd in 2010. De lancering vond plaats in 2013. Deze veerboot heeft voldoende capaciteit voor 1024 passagiers en 150 auto's. Francisco kan een maximale snelheid bereiken van 107 kilometer per uur. Hiermee behoort Francisco tot de snelste veerboten ter wereld. De oversteek over de Rio de la Plata duurt slechts 2 uur! Dit hypermoderne vaartuig wordt aangedreven door natuurlijke brandstof.

Om passagiers volledig van dienst te kunnen zijn, verzorgt Buquebus tevens transferdiensten van en naar de resorts van Punta del Este en Piriapolis. Dankzij de 'Concorde van de Zee' verzorgt Buquebus de snelste en gemakkelijkste vervbinding tussen Argentinië en Uruguay.

Op directferries.nl kunt u de dienstregelingen en tarieven van Buquebus bekijken en Buquebus veerboottickets boeken. Wij vergelijken de dienstregelingen en tarieven van Buquebus bovendien met andere veerbootmaatschappijen om ervoor te zorgen dat u kunt profiteren van de laagste prijzen.

Alle Buquebus routes