Sitia
Anafi
Veerboten naar Cycladen
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Nieuwste aanbiedingen voor Sitia - Anafi

Sitia naar Anafi Veerboot

Er zijn ongeveer 1 wekelijkse afvaarten tussen Sitia en Anafi. 2 aanbieders varen deze route Anek Lines & Blue Star Ferries. Dienstregelingen veranderen per seizoen, gebruik onze Deal Finder voor live prijzen en beschikbaarheid voor Sitia Anafi veerboten.

Sitia Anafi Veerboot Tijden

Sitia Anafi vertrekt meestal vanuit Sitia om ongeveer 02:20. De gemiddelde vaartijd is ongeveer 3u 15m.

Sitia Anafi Veerboot Prijzen

Sitia Anafi veerboot prijzen variëren meestal tussen €37* en €210*. De gemiddelde prijs is €84*. De goedkoopste Sitia Anafi veerboot prijzen beginnen vanaf €19*. De gemiddelde prijs voor een voetganger is €58*. De gemiddelde prijs voor een auto is €239*.

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal passagiers voertuig type route en vaartijden. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen die het laatst zijn bijgewerkt op 05 juli 2023.

Hoe ver is het van Sitia naar Anafi?

De afstand tussen Sitia en Anafi is ongeveer 74,1 mijl (119,3 km) of 64,4 zeemijl voor de zeilers!

Kan ik met de auto reizen op de Sitia Anafi veerboot?

Ja, Anek Lines, Blue Star Ferries laten auto's toe aan boord van de veerboten tussen Sitia en Anafi. Gebruik onze Deal Finder voor live prijzen voor auto veerboten tussen Sitia en Anafi.

Kan ik te voet reizen van Sitia naar Anafi?

Ja, voetpassagiers kunnen reizen met Anek Lines, Blue Star Ferries tussen Sitia en Anafi.

Sitia Anafi Veerdienst schema's

  • Blue Star Ferries - 1 wekelijkse afvaarten, 1 dagelijkse afvaarten

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Kreta naar Cycladen.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.
Sitia - Anafi Route-overzicht
Land van vertrek Griekenland
Land van bestemming Griekenland
Aantal operators 2
Bedieningspersoneel Anek Lines & Blue Star Ferries
Gemiddelde prijs 93 €*
Gemiddelde wekelijkse afvaarten 1
Gemiddelde vaartijd 3h 15m
Eerste veerboot 02:20
Afstand 64 zeemijlen

* Prijzen onder voorbehoud, prijzen zijn gebaseerd op de laatste 30 dagen, laatst bijgewerkt op 2023-08-01.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Sitia naar Anafi?

De reistijd per veerboot van Sitia naar Anafi is ongeveer 7h 20m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Welke ferry maatschappijen varen van Sitia naar Anafi?

Er zijn 2 populaire veerbootmaatschappijen voor Sitia naar Anafi. Dit zijn
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Sitia naar Anafi?

Boek overtochten van Sitia naar Anafi via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Sitia Gids

De havenstad Sita is gelegen op het Griekse eiland Kreta, aan de Egeïsche Zee. Sita ligt ten oosten van Agios Nikolaos en ten noordoosten van Lerapetra. De stad is over het algemeen niet veel bezocht door toeristen en is niet bijzonder goed ontwikkeld en kunnen traceren zijn geschiedenis terug naar Minoïsche tijden. Opgravingen zijn opgegraven in de naburige plaats van Petras die dateert uit het einde van de Neolithische periode dateren, 3000 BC tot en met de bronstijd, 3000 - 1050 v.Chr. Ter ondersteuning van het Petras bevindingen, opgravingen in andere archeologische sites op het eiland, zoals Itanos en Mochlos, hebben kunstvoorwerpen uit de Minoïsche tijd gevonden. Petras heeft, over zijn geschiedenis, ook onder de controle van de Venetianen die het gebruikten als uitvalsbasis voor hun oostelijke Middellandse operaties. De site werd verwoest door een aardbeving in 1508, en opnieuw door piraten in 1538 en door de Venetianen in 1651.

De haven van Sitia verbindt Sitia en Oost-Kreta met een aantal andere Griekse eilanden, alsook met de haven van Piraeus op het Griekse vasteland. De stad heeft ook een jachthaven die kleinere vissersboten en jachten herbergt.


Anafi Gids

Het Griekse eiland Anafi is één van de Cycladen eilandengroep en is gelegen aan de oostkant van het eiland Santorini. Griekse Mythologie gaat dat Anafi, een paradijs van ongerepte schoonheid en "exotische" stranden gewassen door kristalhelder water, van de bodem van de Egeïsche zee was gekomen om onderdak te geven aan de Argonauten. Bij binnenkomst van de baai van Agios Nikolaos, zie je een prachtig Hora ontvouwen als in een amfitheater. Gebouwd op de ruïnes van een Venetiaans kasteel, Hora is een pittoresk beeld van witgekalkte-dome daken en smalle geplaveide straatjes. Het is het beeld dat eens had inspireerde de ambachtslieden die hun huis eiland verliet in de Cycladen aan de schilderachtige vestiging Anafiotika bouwen aan de voet van de Akropolis Rock in Athene, terug in 1860-1870.

In het oosten van het eiland ligt de rots van Kalamos. Het is de tweede hoogste monolithische kalksteen na Gibraltar en is een must see voor klimmers die zullen genieten van de uitdaging van de rots te bieden heeft. Ook de oude tempel van Apollo de Anafian en het klooster van Zoodochos lederen stoelen liggen op de voet van de rots. Voor fitter klimmers, is er nog een klooster op de top van Kalamos, met een adembenemend uitzicht op de zee en op de nabijgelegen eilanden.


Sitia naar Anafi Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 10/06/2024 en 16-06-2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
Blue Star Ferries 22:50 05:00 6 uur 10 minuten Ma

Aan boord van de schepen

De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.