Calais naar Folkestone Eurotunnel

De Calais Folkestone veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Eurotunnel. De veerdienst gaat maximaal 47 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 35 minuten.

Calais Folkestone vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Route en havengegevens

Calais naar Folkestone Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Engeland pagina.

Calais - Folkestone Eurotunnelmaatschappij

 • Eurotunnel
  • 47 Dagelijks Overtochten 35 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Calais Folkestone tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Calais Folkestone boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Calais Folkestone klantenrecensies

42
 • "Perfecte organisatie!"

  Wij namen voor de eerste maal de trein via de Kanaaltunnel. Een toonbeeld van perfecte organisatie. Wij waren wat te vroeg, maar konden kiezen uit een paar vroegere treinen zonder meebetalen. Leuke meevaller. Je wordt perfect en vlot via borden en mensen begeleid naar de trein. Wij hadden wel op voorhand tickets gekocht via internet, wat ook zeer vlot verliep. Niettegenstaande er zeer veel problemen waren in en rond Calais, hebben wij daar niks van gemerkt. In het terugkeren is het wel even zoeken naar alternatieve wegen omdat de M20 afgesloten was , maar wij reden via Canterbury en waren netjes op tijd en konden weer een paar treinen vroeger nemen, waarvoor dank aan directferries!

  'Anonieme' reisde mee op de route Calais Folkestone met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Eendaags reis naar VK op 19 feb 2015"

  Alles verliep prima danku. Nog altijd zeer tevreden met de service van Direct Ferries!

  'Anonieme' reisde mee op de route Calais Folkestone met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "Super ride"

  Uitstekende overtocht. Heel stipt en vriendelijke check-in. Ze zien me er zeker terug.

  'Daniel' reisde mee op de route Calais Folkestone met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "eurotunnel"

  Efficiente bedrijfsvoering voor de passagiers van eurotunnel. We kwamen eerder aan en konden zonder probleem een eerdere trein nemen vanaf Calais.

  'Casper' reisde mee op de route Calais Folkestone met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder

Calais Gids

Calais is een stad en een grote haven in het noorden van Frankrijk. De stad kijkt uit over de Straat van Dover op het smalste punt aan het Engelse kanaal die ongeveer 21 mijl breed is. Op een heldere dag is het mogelijk om de White Cliffs of Dover te zien. Het oude gedeelte van de stad, bekend als Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland, omringd door grachten en havens. Het moderne deel van de stad, bekend als St-Pierre, ligt ten zuiden van de oude stad. Attracties van de stad zijn onder andere de Tour du Guet, gelegen op de Place d'Armes in de oude stad. De structuur werd gebouwd in de 13e eeuw als een uitkijktoren, die vervolgens werd gebruikt als een vuurtoren, tot 1848.
De haven van Calais is de vierde grootste haven van Frankrijk, en verwelkomt veel reizigers. De schepen vanuit Calais hebben een frequentie van ongeveer 30 minuten. De haven ligt op minder dan drie uur afstand van Parijs, Londen en Brussel en is verbonden met een aantal autowegen - de A16, A26 en A25 in Frankrijk en de M20 en M2 in het Verenigd Koninkrijk. P&O Ferries, LD Lines/DFDS Seaways en Myferrylink verzorgen samen maximaal 50 afvaarten per dag naar Dover, met een vaartijd van 75 minuten.

Folkestone Gids

De Engels stadje Folkestone ligt in het graafschap Kent, op het Engels Kanaal kust. De stad is gelegen waar de zuidelijke rand van de North Downs helling voldoet aan de zee. In tegenstelling tot de witte kliffen van Dover verder naar het oosten, zijn de kliffen van Folkestone samengesteld uit Greensand en Gault Clay. Een kleine beek, de Pent Stream, dwars door de rotsen op dit punt, en op voorwaarde dat het oorspronkelijke paradijs voor vissers en cross channel boten. De Kent Downs Area of Outstanding Natural Beauty omvat een deel van de wijk van de stad. Het nabijgelegen Brockhill Country Park, in het westen, met wandelpaden rond een meer en in een vallei, verbindt met de Royal Military Canal bij Hythe. Folkestone ligt ook vlak bij twee belangrijke Battle of oriëntatiepunten Brittannië - de Battle of Britain Memorial, Capel-le-Ferne en het Kent Battle of Britain Museum dat is de oudste Battle of Britain Museum in het Verenigd Koninkrijk.

De haven wordt nu vooral gebruikt door de vissersvloot en ook door pleziervaartuigen.