Calais naar Dover Veerboot

De Calais Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De DFDS Seaways veerdienst gaat tot 15 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten Terwijl de P&O Ferries veerdienst loopt tot 23 keer per dag met een duur van 1 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 38 overtochten per dag op de Calais Dover route tussen Frankrijk en Engeland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Calais naar Dover Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Engeland pagina.

Calais - Dover Veerbootmaatschappij

 • DFDS Seaways
  • 15 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • P&O Ferries
  • 23 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Calais Dover tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Calais Dover boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Calais Dover Veerboot klantenrecensies

321
 • "Leuke ervaring"

  Overtocht was dikke prima. Leuke ervaring en je bent zo in Engeland.

  'Anonieme' reisde mee op de route Calais Dover met P&O Ferries aan boord de Pride of Burgundy

  Lees meer Lees minder
 • "alleen maar positieve indrukken"

  het was de eerste maal dat wij met DFDS de overtocht maakte. zowel op de heen- als terugreis werden wij vlot en duidelijk tot bij het schip geloodst. ook op het schip was alles naar wens en werden wij vriendelijk en vlot bediend.

  'Philippe' reisde mee op de route Calais Dover met DFDS Seaways aan boord de C Class

  Lees meer Lees minder
 • "Zonnig lang weekend in Kent!"

  Zoals steeds verkiezen wij de ferry boven de trein. Via Direct Feries vonden wij vlot het beste tarief voor onze tocht. Wij waren voor het eerst op de Spirit of Britain: een prachtig schip.

  'Marc' reisde mee op de route Calais Dover met P&O Ferries aan boord de Pride of Canterbury

  Lees meer Lees minder
 • "Super overtocht"

  Lekkere snelle check-in, op een vroegere boot geplaatst. Boot was super, schoon en personeel erg behulpzaam. Aanrader, ook voor de prijs!

  'Jan' reisde mee op de route Calais Dover met DFDS Seaways

  Lees meer Lees minder

Calais Gids

Calais is een stad en een grote haven in het noorden van Frankrijk. De stad kijkt uit over de Straat van Dover op het smalste punt aan het Engelse kanaal die ongeveer 21 mijl breed is. Op een heldere dag is het mogelijk om de White Cliffs of Dover te zien. Het oude gedeelte van de stad, bekend als Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland, omringd door grachten en havens. Het moderne deel van de stad, bekend als St-Pierre, ligt ten zuiden van de oude stad. Attracties van de stad zijn onder andere de Tour du Guet, gelegen op de Place d'Armes in de oude stad. De structuur werd gebouwd in de 13e eeuw als een uitkijktoren, die vervolgens werd gebruikt als een vuurtoren, tot 1848.
De haven van Calais is de vierde grootste haven van Frankrijk, en verwelkomt veel reizigers. De schepen vanuit Calais hebben een frequentie van ongeveer 30 minuten. De haven ligt op minder dan drie uur afstand van Parijs, Londen en Brussel en is verbonden met een aantal autowegen - de A16, A26 en A25 in Frankrijk en de M20 en M2 in het Verenigd Koninkrijk. P&O Ferries, LD Lines/DFDS Seaways en Myferrylink verzorgen samen maximaal 50 afvaarten per dag naar Dover, met een vaartijd van 75 minuten.

Dover Gids

Gelegen aan de zuidkust van Engeland, de havenstad Dover is een belangrijke veerhaven voor passagiers en vracht naar het vasteland van Europa. De haven, die ligt op het Engels Kanaal, ligt op het smalste punt tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en is de drukste passagier haven ter wereld met ongeveer 16 miljoen reizigers, 2,1 miljoen vrachtwagens, 2,8 miljoen auto's en motorfietsen en 86.000 coaches die door het elke jaar. De krijtrotsen die het decor vormen voor de stad, en zijn een indrukwekkend uitzicht bij het reizen naar de haven met de veerboot, staan bekend als de White Cliffs of Dover, en de smalle zee doorgang tussen Engeland en Frankrijk is uitgeroepen tot de Straat van Dover.

Een belangrijke attractie in de stad is Dover Castle, die bewaker staat over de haven. Het is een middeleeuws kasteel en werd gesticht in de 12e eeuw en is beschreven als de "sleutel tot Engeland" vanwege zijn defensieve betekenis door de geschiedenis heen. Het is ook de grootste kasteel in Engeland. Vandaag, Dover Castle is een Scheduled Monument, dat betekent dat het een "nationaal belang" historisch gebouw en archeologische site die is beveiligd tegen onbevoegde verandering gegeven. Het is ook een monumentaal pand en erkend als een internationaal belangrijke structuur. Het kasteel, geheime tunnels, en de omliggende gronden zijn nu in handen van Engels Erfgoed en de site is een belangrijke toeristische attractie.