Calais naar Dover Veerboot

De Calais Dover veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. DFDS Seaways varen tot maximaal 10 keer per dag, P&O Ferries 23 keer per dag & de veerdienst van MyFerryLink vaart tot maximaal 8 keer per dag.

Er is een totaal van 41 overtochten per dag op de Calais Dover route tussen Frankrijk en Engeland en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Calais naar Dover Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Engeland pagina.

Calais - Dover Veerbootmaatschappij

 • DFDS Seaways
  • 10 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • P&O Ferries
  • 23 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • MyFerryLink
  • 8 Afvaarten / Dag 1 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Calais Dover tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Calais Dover boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Calais Dover Veerboot klantenrecensies

283
 • "ontspannen overtocht."

  De overtocht verliep heel ontspannen. Wat wel stoorde was dat tot drie keer toe de vaartijden werden gewijzigd en voor de terugreis ook de bestemming: Duinkerken ipv Calais.

  'Gradus' reisde mee op de route Calais Dover met DFDS Seaways aan boord de Calais Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Goede service, dank voor het meedenken"

  Onze reis met DFDS is goed verlopen! Door file bij Antwerpen kwamen wij veel te laat bij de boot, maar de aardige dame achter het loket wist ons vliegensvlug om te boeken (geen extra kosten!) op de boot vanuit Duinkerken. We reden er vanuit Calais hard naartoe en daar stond iedereen klaar om ons aan boord ontvangen - deuren dicht en varen! Wij weten niet of er vanuit Calais gebeld is naar Duinkerken, maar het was een geweldige oplossing. Goede service!

  'Bernard' reisde mee op de route Calais Dover met DFDS Seaways aan boord de Dieppe Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "calais/dover"

  alles verliep prima , zoals gewoonlijk

  'Karin' reisde mee op de route Calais Dover met P&O Ferries aan boord de Spirit of France

  Lees meer Lees minder
 • "Mijn ervaringen met directferries van Calais naar Dover v.v."

  Het was allemaal erg goed geregeld. Zowel de boeking als ontvangst bij de receptie waren prima. Ik vind het echter belachelijk dat je minimaal 1 uur voor vertrek aanwezig moet zijn in de haven en daar al die tijd in de rij moet wachten. De verkeersdrukte in Belgie en in Londen zijn van dien aard dat het vaak moeilijk is om in te schatten of je dat uur van te voren wel zult halen. Dat levert in mijn geval nogal wat stress op en daar zit ik niet op te wachten tijdens een reisje naar Londen en terug.

  'Ton' reisde mee op de route Calais Dover met P&O Ferries aan boord de Pride of Kent

  Lees meer Lees minder

Calais Gids

Calais is een stad en een grote haven in het noorden van Frankrijk. De stad kijkt uit over de Straat van Dover op het smalste punt aan het Engelse kanaal die ongeveer 21 mijl breed is. Op een heldere dag is het mogelijk om de White Cliffs of Dover te zien. Het oude gedeelte van de stad, bekend als Calais-Nord, ligt op een kunstmatig eiland, omringd door grachten en havens. Het moderne deel van de stad, bekend als St-Pierre, ligt ten zuiden van de oude stad. Attracties van de stad zijn onder andere de Tour du Guet, gelegen op de Place d'Armes in de oude stad. De structuur werd gebouwd in de 13e eeuw als een uitkijktoren, die vervolgens werd gebruikt als een vuurtoren, tot 1848.
De haven van Calais is de vierde grootste haven van Frankrijk, en verwelkomt veel reizigers. De schepen vanuit Calais hebben een frequentie van ongeveer 30 minuten. De haven ligt op minder dan drie uur afstand van Parijs, Londen en Brussel en is verbonden met een aantal autowegen - de A16, A26 en A25 in Frankrijk en de M20 en M2 in het Verenigd Koninkrijk. P&O Ferries, LD Lines/DFDS Seaways en Myferrylink verzorgen samen maximaal 50 afvaarten per dag naar Dover, met een vaartijd van 75 minuten.

Dover Gids

Gelegen aan de zuidkust van Engeland, de havenstad Dover is een belangrijke veerhaven voor passagiers en vracht naar het vasteland van Europa. De haven, die ligt op het Engels Kanaal, ligt op het smalste punt tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en is de drukste passagier haven ter wereld met ongeveer 16 miljoen reizigers, 2,1 miljoen vrachtwagens, 2,8 miljoen auto's en motorfietsen en 86.000 coaches die door het elke jaar. De krijtrotsen die het decor vormen voor de stad, en zijn een indrukwekkend uitzicht bij het reizen naar de haven met de veerboot, staan bekend als de White Cliffs of Dover, en de smalle zee doorgang tussen Engeland en Frankrijk is uitgeroepen tot de Straat van Dover.

Een belangrijke attractie in de stad is Dover Castle, die bewaker staat over de haven. Het is een middeleeuws kasteel en werd gesticht in de 12e eeuw en is beschreven als de "sleutel tot Engeland" vanwege zijn defensieve betekenis door de geschiedenis heen. Het is ook de grootste kasteel in Engeland. Vandaag, Dover Castle is een Scheduled Monument, dat betekent dat het een "nationaal belang" historisch gebouw en archeologische site die is beveiligd tegen onbevoegde verandering gegeven. Het is ook een monumentaal pand en erkend als een internationaal belangrijke structuur. Het kasteel, geheime tunnels, en de omliggende gronden zijn nu in handen van Engels Erfgoed en de site is een belangrijke toeristische attractie.