Kristiansand naar Emden Veerboot

De Kristiansand Emden veerdienst verbindt Noorwegen met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Holland Norway Lines. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 17 uur 45 minuten.

Kristiansand Emden vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kristiansand - Emden Veerbootmaatschappij

Kristiansand Gids

Kristiansand ligt in het graafschap Vest-Agder, in het zuiden van Noorwegen. Het is de vijfde stad van het land. Kristiansand heeft haar naam te danken aan koning Christian IV, die de stad in 1641 stichtte. Het 'sand' gedeelte van de naam verwijst naar de zandrijke ondergrond waarop de stad is gebouwd. Kristiansand is met name tijdens de zomermaanden zeer populair onder toeristen. Een belangrijke bezienswaardigheid is Kristiansand Zoo, na Holmenkollen de meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen. Kristiansand is de geboorteplaats van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, die in 2001 trouwde met kroonprins Haakon.

Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De veerroute tussen Kristiansand en de stad Gotenburg in Zweden vertrekt en eindigt in het Britse Newcastle. Daarnaast is er een populaire veerdienst tussen Kristiansand en Hirtshals in Denemarken.

De veerbootterminal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over voorzieningen zoals toiletten en een supermarkt.