Rodos naar Datca Veerboot

De Rodos Datca veerdienst verbindt Dodekanesos met Turkije. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Dodecanese Flying Dolphins. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur.

Rodos Datca vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Route en havengegevens

Rodos naar Datca Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Dodekanesos naar Turkije pagina.

Rodos - Datca Veerbootmaatschappij

  • Dodecanese Flying Dolphins
    • 2 Afvaarten / Week 1 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Rodos Datca tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Rodos Gids

Het Griekse eiland Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden en ligt aan de oostelijke Egeïsche Zee, in het noordoosten van het eiland Kreta en ten zuidoosten van Athene. Het eiland ligt ook op korte afstand van de kust van Turkije. Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland en de belangrijkste stad, en haar oude binnenstad is een rijke schakering samengesteld uit verschillende beschavingen en culturen. De middeleeuwse muren, gebouwen, de poorten, bastions, smalle steegjes, oude huizen, fonteinen en drukke pleinen maken de stad zeer populaire bij bezoekers. De buitenkant van de stad Rhodos het eiland heeft een aantal kleine dorpen en badplaatsen die populair zijn bij toeristen. De belangrijkste zijn Faliraki, Lindos, Kremasti, Pefkos, Archangelos, Haraki, Koskinou, Afantou, Paradisi, Trianta en Embona.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Piraeus, verzorgd met zowel conventionele als high speed ferry’s. Het eiland is ook verbonden met de rest van de Dodekanesos, de Cycladen en Kreta tijdens de zomermaanden.

Datca Gids

De stad Datca ligt ongeveer 65 km van Marmaris in het zuidwesten van Turkije. De stad heeft ongeveer 10.000 inwoners en ligt op een schiereiland omgeven door de natuur. In het noorden van het schiereiland is de Egeïsche Zee en in het zuiden van de Middellandse Zee. Van het schiereiland zijn er een panoramisch uitzicht op de Griekse eilanden Kos, Simi en Rhodos. Datca is nog niet ontdekt door de reguliere toerisme de eerste plaats omdat er geen vliegveld in de buurt. Daarom is in de stad bezoekers kunnen nog steeds een gevoel van het echte Turkije. De zee en de kust lijn zijn verbluffend mooi met veel kleine stranden en genoeg rustige baaitjes waar bezoekers kunnen genieten van de rust en de schoonheid van het gebied.

De wijken van de stad van Datca zijn Resadiye, 'Old Datca' Eski Datca en Iskele 'kade', die gescheiden worden door ongeveer een mijl van elkaar. Resadiye was de oorspronkelijke administratieve kern toen de stad werd omgedoopt Datca en veranderd in een wijkcentrum in 1928, voordat het werd verplaatst naar kwart İskele. Het centrum van de stad wordt doorkruist door het korte deel van de Datca Stream.