Paros naar Piraeus Veerboot

De Paros Piraeus veerdienst verbindt Cycladen met Athene en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Blue Star Ferries varen tot maximaal 19 keer per week, Sea Jets 7 keer per week & de veerdienst van Hellenic Seaways vaart tot maximaal 16 keer per week.

Er is een totaal van 42 overtochten per week op de Paros Piraeus route tussen Cycladen en Athene en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Paros naar Piraeus Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Cycladen naar Athene pagina.

Paros - Piraeus Veerbootmaatschappij

 • Blue Star Ferries
  • 19 Afvaarten / Week 4 uur
  • Prijsaanvraag
 • Sea Jets
  • 7 Afvaarten / Week 2 uur 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Hellenic Seaways
  • 16 Afvaarten / Week 3 uur 5 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Paros Piraeus tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Paros Piraeus boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Paros Piraeus Veerboot klantenrecensies

 • "Prima, maar heel druk"

  Schip was uitstekend op tijd, echter het was heel druk en daardoor wat chaotisch aan boord. Veiligheidsinstructie werd wel heel serieus genomen deze keer. Schip kon schoner, maar dat hangt ook samen met de grote drukte. Vooraf boeken in de klasse die je wenst is het hoogseizoen dus zeker aan te raden!

  'Anonieme' reisde mee op de route Paros Piraeus met Blue Star Ferries aan boord de Blue Star Patmos

  Lees meer Lees minder

Paros Gids

Paros is een Grieks eiland gelegen in het centrum van de Egeïsche Zee en is één van de Cycladen eilandengroep. Paros ligt in het westen van het eiland Naxos, die is gescheiden van Paros door een 8 km brede kanaal. Paros ligt ongeveer 160 km ten zuidoosten van Piraeus. Historisch, werd het eiland bekend om haar fijne witte marmer, die aanleiding gaf tot de term "Parian" om marmer te beschrijven. Vandaag de dag kan verlaten marmer steengroeven en mijnen worden gevonden op het eiland, maar Paros is vooral bekend als een populaire toeristische bestemming. Parikia (Parikia), de hoofdstad van Paros, is een mooie, Cycladische dorp met witgekalkte kubieke huizen en indrukwekkende neoklassieke herenhuizen. Een goed bewaard gebleven 13e eeuwse Venetiaanse kasteel staat trots op een heuvel in het centrum van het dorp en biedt een fantastisch uitzicht op Parikia. In de hoofdstad kunt u ook een belangrijke kerkelijke monument, de 6e-eeuwse kerk van Panagia Ekatontapyliani, ook wel Katapoliani bewonderen.

De haven van het eiland, ook Parikia genoemd, biedt onderdak aan zowel conventionele veerboten en snelboten. Veerboten vertrekken naar Piraeus en naar de andere Cycladen.

Piraeus Gids

Piraeus is een belangrijke Griekse stad en haven, en een van de grootste aan de Middellandse Zee. De stad is een belangrijke van de region en wordt vaak beschouwd als een buitenwijk van Athene, gelegen op slechts een paar minuten afstand. Piraeus is niets minder dan een hub voor de veerboot netwerk reizen rondom de Egeïsche Zee en terwijl de nabijheid van Athene geworden betekent dat het vaak naadloos samensmelt met de Griekse hoofdstad, zijn aan de kust biedt een heel ander en onderscheidende uitstraling. Veel bezoekers naar Piraeus vindt dat de meest aansprekende deel van de stad ligt rond de oostelijke wijk, langs zowel de Mikrolimano Harbour en de Zea Marina. Deze wijk aan zee zit vol water restaurants, bars en uitgaansgelegenheden, en werd sterk verbeterd op tijd voor de recente Olympische Spelen in Athene, met de oprichting van een mooie promenade havenfront, omzoomd met bomen en de middeleeuwse stadsmuren, die inzicht bieden en historische informatie over de stad rijk verleden.