Barcelona naar Savona Veerboot

De Barcelona Savona veerdienst verbindt Spanje met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Grimaldi Lines. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 28 uur.

Barcelona Savona vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Route en havengegevens

Barcelona - Savona Veerbootmaatschappij

  • Grimaldi Lines
    • 1 Afvaart / Week 28 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Barcelona Savona tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Barcelona Savona boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Barcelona Gids

De prachtige stad Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië in Spanje en is de tweede grootste stad van Spanje na Madrid. De stad ligt aan de kust tussen de monding van de rivier de Llobregat en de rivier de Besos en grenst de Serra de Collserola bergketen in het westen. Barcelona is een van 's werelds belangrijkste toeristische, economische, beurs/tentoonstellingen en culturele-sportcentra, en zijn invloed in handel, onderwijs, entertainment, media, mode, wetenschap en kunst maken de stad een van de grootste en bekendste steden ter wereld. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de Barri Gotic (Catalaans voor 'Gotische wijk'), waar veel van de gebouwen dateren uit de middeleeuwen, met sommige zelfs uit de Romeinse tijd. Misschien wel het meest bekende gebouw in dit gebied is de majestueuze, maar ook de kerk van de Sagrada Familia, die sinds 1882 nog steeds onvoltooid is, en wordt nog steeds gefinancierd door particuliere donaties.
De haven van Barcelona heeft drie terminals gewijd aan het verkeer en de korte overtochten. Barcelona is een grote ferry terminal voor routes naar Mallorca, Genua, Ibiza en Marokko (Tanger Med). De haven herbergt ook vele cruiseschepen zoals de Aida, RoyalCarribean en MSC voor cruises diensten naar de Middellandse Zee gebied. De pieren van veerboten en cruiseschepen liggen in de nabijheid van het centrum van de stad, de haven begint net aan het einde van Las Ramblas.

Savona Gids

De provinciale Italiaanse stad Savona is een van de grote zeehavens Noord-Italië en te midden van het landschap van de regio Ligurië, het is meer dan alleen een industrie- en havenstad. Savona ligt aan de Middellandse Zee kust ongeveer 25 mijl ten westen van Genua en 93 mijl ten oosten van Nice in Frankrijk. Voor bezoekers die ervoor kiezen om de stad te verkennen, de attracties in de stad zijn onder andere een middeleeuws fort, kunstgalerijen en kathedralen en gekleurde kust huizen. Hoewel de stad minder toeristen lijkt te trekken dan sommige van haar mediterrane buren, Savona is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en veerboot. De ligging van de stad aan de kust maakt het een belangrijke havenstad en een belangrijkste industriële hub voor auto-export. Meerdere veerboten en Middellandse Zee cruiseschepen vertrekken ook vanuit de haven van Savona.
In de stad, de 16de-eeuwse Fortezza Priamar kijkt uit naar de Middellandse Zee en werd gebouwd door de Genuese werknemers om hun dominantie over de Savonese die ze net had verslagen in de strijd te tonen. Een andere goed bewaard gebleven 16e-eeuws gebouw in de stad is de Cattedrale di Nostra Signora Assunta, gebouwd om de 13e eeuwse kerk van St. Franciscus, die uit elkaar viel te vervangen.