Ålandeilanden

Hoe u overtochten vanuit Ålandeilanden naar Estland kunt boeken

Er is momenteel slechts 1 veerdienst tussen Ålandeilanden en Estland, verzorgd door 1 Veerbootmaatschappij – Tallink Silja. De Mariehamn naar Tallinn ferry overtocht opereert week met een geplande vaartijd van ongeveer 9 uur.

Terwijl wij ons best doen om ervoor te zorgen dat de informatie op deze pagina juist is, de frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u dus aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor deze Ålandeilanden Estland overtocht tussen Mariehamn and Tallinn.

Ålandeilanden Estland Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Ålandeilanden naar Estland

Over Ålandeilanden:

Åland is een autonome regio van Finland aan de Oostzee tussen Zweden en Finland.

De archipel vormt de kleinste regio van Finland en vormt ongeveer een half procent van de oppervlakte en de bevolking. Åland bestaat uit 6 gemeenten en bestaat uit ongeveer 6700 genoemde eilanden en ongeveer 20.000 eilandjes. De hoofdstad en belangrijkste stad is Mariehamn, gelegen op het belangrijkste eiland. Mariehamn, Langnas en Eckero zijn waar de meerderheid van de veerboten aankomen.

Hoewel Finland lid is van de Europese Unie, de Åland-eilanden zijn vrijgesteld van EU-belasting regelgeving, waardoor veel veerboten aan de Oostzee in staat zijn om belastingvrije goederen aan boord te verkopen, op voorwaarde dat ze onderweg een tussenstop op Åland maken. Dit heeft geresulteerd in een aantal van de meest luxueuze veerboten die gebruikt worden om te reizen via de eilanden, evenals het produceren van een bloeiende daagse cruise markt.

De inkomsten uit belastingvrije winkelen is zo hoog waarbij de ticketprijzen op sommige routes tot 1000% toenemen zonder tussenstop op Åland.

Over Estland:

Estland is een Baltisch juweeltje in Noord-Europa dat in het zuiden wordt begrensd door Letland, in het oosten door Rusland, in het noorden door de Finse Golf en in het westen door de Oostzee.

In Estland bevindt zich de best behouden en intacte middeleeuwse stad van Europa. De oude binnenstad van Tallinn staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Estland heeft meer dan 1500 eilanden en beschikt daarmee over onaangetaste natuur en stranden met een rustieke sfeer.