Thira naar Tinos Veerboot

De Thira Tinos veerdienst verbindt Cycladen met Cycladen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Sea Jets veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 5 minuten Terwijl de Golden Star Ferries veerdienst loopt tot 6 keer per week met een duur van 4 uur 5 min.

Dus dat is een totaal van 13 overtochten per week op de Thira Tinos route tussen Cycladen en Cycladen. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Thira - Tinos Veerbootmaatschappij

  • Sea Jets
    • 7 Afvaarten / Week 4 uur 5 min
    • Prijsaanvraag
  • Golden Star Ferries
    • 6 Afvaarten / Week 4 uur 5 min
    • Prijsaanvraag

Thira Gids

Het Griekse eiland Santorini ligt aan de zuidelijke deel van de Egeïsche Zee en ongeveer 200 km ten zuidoosten van het Griekse vasteland. Het eiland maakt deel uit van de Cycladische eilandengroep en is de enige locatie in Europa met een hete woestijn klimaat. Een populair tijdverdrijf voor bezoekers van Santorini is een kruik tot drie eilandjes van het eiland, die zijn gemaakt in de oudheid te nemen tijdens een vulkaanuitbarsting. De eilandjes worden genoemd Nea Kammeni, Palea Kammeni en Thirassia en bieden een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers van de vulkaan te zien, is gelegen aan de westkant van het eiland. Hoofdstad van het eiland is Fira en is vol typisch Cycladische huizen met witgekalkte muren, kerken met blauwe koepels en stapte straten vol met winkels, cafés, restaurants en bars.

Het eiland Santorini heeft twee havens. De belangrijkste haven is Athinios, waar alle veerboot en commerciële boten aankomen. Er is ook de oude haven, die meestal wordt gebruikt voor cruiseschepen. Vanuit de belangrijkste haven kunnen veerboten worden genomen naar Piraeus, Rafina en naar de andere eilanden in de Cycladen. Zowel conventionele als high speed ferries verzorgen diensten op deze routes.

Tinos Gids

Het Griekse eiland Tinos is gelegen in het noorden van de Cycladen, aan de Egeïsche Zee. Tinos is ideaal voor een ontspannen gezinsvakantie omdat de stranden rustig zijn, en omgeven zijn door vele toeristische faciliteiten en accommodatie. De meest traditionele dorpen in het binnenland gelegen en staan bekend om hun prachtige architectuur. Pyrgos is de meest karakteristieke dorp met een lange traditie in marmer snijwerk. Het eiland is ook een bijzondere locatie voor de Grieken als het is de thuisbasis van de kerk van Panagia (Maagd), beschouwd als de beschermer van het land, met een wonderbaarlijke icoon binnen. Deze kerk ontvangt duizenden pelgrims het hele jaar door, met name op 15 augustus.

Tinos is per boot verbonden met Piraeus en Rafina, en met de eilanden Andros, Syros en Mykonos, en bijna alle van de Cycladische eilanden.