Thira naar Naxos Veerboot

De Thira Naxos veerdienst verbindt Cycladen met Cycladen en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Blue Star Ferries varen tot maximaal 10 keer per week, Sea Jets 3 keer per dag, Hellenic Seaways 7 keer per week & de veerdienst van Golden Star Ferries vaart tot maximaal 6 keer per week.

Er is een totaal van 44 overtochten per week op de Thira Naxos route tussen Cycladen en Cycladen en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Thira - Naxos Veerbootmaatschappij

 • Blue Star Ferries
  • 10 Afvaarten / Week 2 uur
  • Prijsaanvraag
 • Sea Jets
  • 3 Afvaarten / Dag 1 uur 25 min
  • Prijsaanvraag
 • Hellenic Seaways
  • 7 Afvaarten / Week 2 uur 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Golden Star Ferries
  • 6 Afvaarten / Week 2 uur
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Thira Naxos tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Thira Naxos boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Thira Gids

Het Griekse eiland Santorini ligt aan de zuidelijke deel van de Egeïsche Zee en ongeveer 200 km ten zuidoosten van het Griekse vasteland. Het eiland maakt deel uit van de Cycladische eilandengroep en is de enige locatie in Europa met een hete woestijn klimaat. Een populair tijdverdrijf voor bezoekers van Santorini is een kruik tot drie eilandjes van het eiland, die zijn gemaakt in de oudheid te nemen tijdens een vulkaanuitbarsting. De eilandjes worden genoemd Nea Kammeni, Palea Kammeni en Thirassia en bieden een uitstekende uitvalsbasis voor bezoekers van de vulkaan te zien, is gelegen aan de westkant van het eiland. Hoofdstad van het eiland is Fira en is vol typisch Cycladische huizen met witgekalkte muren, kerken met blauwe koepels en stapte straten vol met winkels, cafés, restaurants en bars.

Het eiland Santorini heeft twee havens. De belangrijkste haven is Athinios, waar alle veerboot en commerciële boten aankomen. Er is ook de oude haven, die meestal wordt gebruikt voor cruiseschepen. Vanuit de belangrijkste haven kunnen veerboten worden genomen naar Piraeus, Rafina en naar de andere eilanden in de Cycladen. Zowel conventionele als high speed ferries verzorgen diensten op deze routes.

Naxos Gids

Het Griekse eiland Naxos ligt aan de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de Cycladen eilandengroep. Naxos is een eiland van cultuur met veel elementen van het klassieke Griekenland. In de loop der jaren, de verschijning van Naxos is ook sterk beïnvloed door haar Byzantium, Frankische en Venetiaanse verledens, die allemaal iets hebben verlaten vrij uniek en verschillend. Naxos heeft vooral vruchtbare grond en produceert enorme oogst van zowel olijven en druiven, en een eigen Naxian wijn heeft iets van een specialiteit van het eiland geworden. Met charmante bergdorpjes, prachtige stranden en eindeloze Griekse zon, het is gemakkelijk te zien waarom het eiland zo populair is geworden.

Naxos heeft veel te bieden waaronder een scala aan natuurlijke attracties die rond het historische centrum van Hora's te vinden zijn, zoals de Venetiaanse kasteel, en binnen de regio Tragaea en haar talloze charmante dorpjes. Filoti is de grootste van alle dorpen binnen Tragaea en staat naast de berg Zeus. Een andere opmerkelijke bergdorp op Naxos is Apiranthos, naast Mount Fanari, waar eenvoudige Griekse architectuur en een trio van musea wachten. Wandelen is een populair tijdverdrijf in de bergen, met een aantal aanbevolen routes beschikbaar, geschikt voor alle niveaus.

De haven van het eiland bevindt zich ook in Chora. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Piraeus (Athene) en aan de andere Cycladen.