Tanger Med naar Gibraltar Veerboot

De Tanger Med Gibraltar veerdienst verbindt Marokko met Gibraltar. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, FRS. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Tanger Med Gibraltar vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Tanger Med naar Gibraltar Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Marokko naar Gibraltar pagina.

Tanger Med - Gibraltar Veerbootmaatschappij

  • FRS
    • 1 Afvaart / Week 1 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Tanger Med Gids

De vrachthaven van Tanger-Med ligt op ongeveer 40 km ten oosten van de stad Tanger in Marokko. De haven is in 2007 geopend en is een van de grootste havens in de Middellandse Zee en in Afrika. De tweede fase van de ontwikkeling van de haven begon in 2009 met het oog op de toenemende vraag naar de diensten van de haven voldoen. De haven behandelt ook het passagiersverkeer die is ondergebracht in de nieuwe passagiersterminal, die de stad van de haven van Tanger vervangen als de bestemming voor veerboten die vanuit Europa. Faciliteiten in de nieuwe terminal onder andere een wisselkantoor, een kleine winkel, een café en geldautomaten.

De geschiedenis van Tanger is beïnvloed door de vele verschillende beschavingen en culturen die de stad hebben geregeerd sinds de 5e eeuw voor Christus. Tussen de periode van het zijn een strategische Berber stad en dan een Fenicische handelscentrum voor de onafhankelijkheid tijdperk rond de jaren 1950, Tanger was een toevluchtsoord voor vele culturen. In 1923, werd Tanger geacht internationale status door buitenlandse koloniale machten, en werd een bestemming voor veel Europese en Amerikaanse diplomaten, spionnen, schrijvers en zakenlieden.

Gibraltar Gids

Gibralta is gelegen aan de zuidkant van het Iberisch schiereiland, aan de ingang van de Middellandse Zee, en is een Brits overzees gebied. Het kleine eiland deelt een grens met Spanje en is een belangrijke mijlpaal in het gebied. De Britse militairen van oudsher gedomineerd Gibraltar economie, met de marinewerf verstrekken van het grootste deel van de economische activiteit. Echter, dit is afgenomen in de afgelopen decennia, en is naar schatting goed voor slechts 7% van de lokale economie, in vergelijking met meer dan 60% in 1984. Vandaag de dag, is Gibraltar economie gedomineerd door vier grote sectoren: financiële dienstverlening, online gokken, scheepvaart en toerisme. Gibraltar is een populaire haven voor cruiseschepen en trekt veel dagjesmensen uit resorts in Spanje. The Rock is een populaire toeristische attractie, met name onder Britse toeristen en inwoners in de zuidelijke kust van Spanje. Het is ook een populaire winkelbestemming, en alle prijzen van de goederen en diensten zijn ex BTW.

Een veerdienst is beschikbaar tussen Gibraltar en Tanger in Marokko. Passagiers- en vrachtschepen komen aan in de haven van Gibraltar.