Puttgarden naar Rodby Veerboot

De Puttgarden Rodby veerdienst verbindt Duitsland met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 48 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Puttgarden Rodby vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Puttgarden - Rodby Veerbootmaatschappij

 • Scandlines
  • 48 Afvaarten / Dag 45 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Puttgarden Rodby tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Puttgarden Rodby boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Puttgarden Rodby Veerboot klantenrecensies

17
 • "Goede veerdienst Puttgarden-Rødbyhavn door Scandlines"

  Wij gingen van NL naar Møn. De brug over de Storebælt is dan eigenlijk geen optie. Je rijdt ruim 250 km om, verliest 2,5 uur (enkele reis!!) en betaalt tol. Deze ferry kost je een uur enkele reis en €170,- voor een retour. Het is even lekker ontspannen met een kop kaffe. We zullen niet snel wennen aan alle Denen die rond de middag aan boord al liters bier weg zitten te werken.

  'Bolinder' reisde mee op de route Puttgarden Rodby met Scandlines

  Lees meer Lees minder
 • "Ferry puttgarden rodby"

  Goede snelle overtocht. Goede logistiek. Met flex ticket snel aan boord. Voorzieningen aan boord xijn prima.

  'Anonieme' reisde mee op de route Puttgarden Rodby met Scandlines

  Lees meer Lees minder
 • "Perfecte overtocht"

  We hebben genoten van de overtocht. Het weer was schitterend en we hebben heerlijk op het dek kunnen zitten. Alles was perfect geregeld. Het was ook heel fijn dat we vroeger aan boord konden dan geboekt.

  'Lidewij' reisde mee op de route Puttgarden Rodby met Scandlines

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht Denemarken."

  Mooie verbinding en binnen het uur ben je vanuit Duitsland in Denemarken vriendelijk personeel, veerboot ziet er verzorgd uit en schoon.

  'F.a.g' reisde mee op de route Puttgarden Rodby met Scandlines

  Lees meer Lees minder

Puttgarden Gids

Puttgarden is een dorp en haven gelegen op het Duitse eiland Fehmarn en aan een belangrijke route tussen Duitsland en Denemarken. Beide landen worden gescheiden door een 18 km breed Fehmarn Belt Strait aan het westelijke deel van de Oostzee. Vanaf de Middeleeuwen tot 1864, Fehmarn eiland maakte deel uit van de Deense hertogdom Sleeswijk. Toen het hertogdom verdeeld werd in 1544, het maakte deel uit van het hertogdom van John de Oude. Na zijn dood, zonder erfgenamen in 1580, Fehmarn werd een deel van het hertogdom Sleeswijk-Holstein-Gottorp. Na de Grote Noordse Oorlog, Fehmarn samen met de rest van Schleswig werd verenigd met de Deense kroon. In 1864, Sleeswijk is aan Pruisen overgegaan als gevolg van de Tweede Schleswig Oorlog.

Een trein ferry terminal werd gebouwd in Puttgarden in 1961-1963 en tegelijkertijd, Fehmarn werd door de brug verbonden met het vasteland. Sinds de oprichting van de Grote Belt Fixed Link in Denemarken, de route via Puttgarden wordt minder gebruikt door treinen, en de haven wordt nog steeds gebruikt door Scandlines veerboten.

Ee is slechts een veerdienst tussen Puttgarden en Rødby, Denemarken met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Rodby Gids

De Deense stad en haven Rodby is gelegen op het eiland Lolland. De stad staat bekend om haar populaire aqua park en vakantiecentrum, het Lalandia Holiday Centre, dat de grootste attractive van de stad is. Het park heeft een Aquadome waar bezoekers kunnen genieten van een tropisch klimaat en genieten van de glijbanen, samen met vele andere wateractiviteiten. Het park heeft ook vele restaurants, winkels en tal van activiteiten, waaronder Monky Tonky Land, mini-golf, een skipiste, een ijsbaan en een bowlingbaan.

Lolland is ook bekend als de "pannenkoek eiland" vanwege zijn vlakheid: de hoogste top van het hele eiland is 25 m boven de zeespiegel, die net buiten het dorp Horslunde. Het eiland heeft een belangrijke communicatie snelweg geweest, onder meer voor de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Historisch gezien is suikerbieten geteeld in Lolland en is nog steeds een belangrijke industrie, zichtbaar vanaf het grote aantal suikerbieten velden.

De haven heeft veerdiensten naar Puttgarden in Duitsland, een van de drukste gebruikte veerboot routes van Europa. Diensten worden elke 30 minuten verzorgd, het hele jaat door. De haven ligt ongeveer 5 km ten zuidwesten van de stad.