Paros naar Syros Veerboot

De Paros Syros veerdienst verbindt Cycladen met Cycladen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Sea Jets veerdienst gaat tot 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 20 minuten Terwijl de Hellenic Seaways veerdienst loopt tot 5 keer per week met een duur van 2 uur 45 min.

Dus dat is een totaal van 10 overtochten per week op de Paros Syros route tussen Cycladen en Cycladen. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Paros - Syros Veerbootmaatschappij

  • Sea Jets
    • 5 Afvaarten / Week 1 uur 20 min
    • Prijsaanvraag
  • Hellenic Seaways
    • 5 Afvaarten / Week 2 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Paros Syros tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Paros Syros boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Paros Gids

Paros is een Grieks eiland gelegen in het centrum van de Egeïsche Zee en is één van de Cycladen eilandengroep. Paros ligt in het westen van het eiland Naxos, die is gescheiden van Paros door een 8 km brede kanaal. Paros ligt ongeveer 160 km ten zuidoosten van Piraeus. Historisch, werd het eiland bekend om haar fijne witte marmer, die aanleiding gaf tot de term "Parian" om marmer te beschrijven. Vandaag de dag kan verlaten marmer steengroeven en mijnen worden gevonden op het eiland, maar Paros is vooral bekend als een populaire toeristische bestemming. Parikia (Parikia), de hoofdstad van Paros, is een mooie, Cycladische dorp met witgekalkte kubieke huizen en indrukwekkende neoklassieke herenhuizen. Een goed bewaard gebleven 13e eeuwse Venetiaanse kasteel staat trots op een heuvel in het centrum van het dorp en biedt een fantastisch uitzicht op Parikia. In de hoofdstad kunt u ook een belangrijke kerkelijke monument, de 6e-eeuwse kerk van Panagia Ekatontapyliani, ook wel Katapoliani bewonderen.

De haven van het eiland, ook Parikia genoemd, biedt onderdak aan zowel conventionele veerboten en snelboten. Veerboten vertrekken naar Piraeus en naar de andere Cycladen.

Syros Gids

Hoewel het Griekse eiland Syros tot de Cycladen eilandengroep behoort, de architectuur is meer Middeleeuwse dan Cycladische. De hoofdstad van het eiland Syros, Ermoupolis, wordt gekenmerkt door zijn elegante Venetiaanse herenhuizen, de schilderachtige wijk van Vaporia, de grote kerken en de indrukwekkende neoklassieke gebouwen, zoals het stadhuis en het Apollo Theatre in het centrale plein. De stranden van Syros zijn mooi en ontspannend, met veel toeristische faciliteiten en accommodatie die hen omringen. Er zijn tekenen van inhabitance op het eiland dateert uit de 3e millennium voor Christus in de regio's van Halandriani en Kastri. Bevindingen wijzen erop dat er een laboratorium van metaalbewerking moet zijn geweest op het eiland, die handelsbetrekkingen met Azië had. In de 6e eeuw voor Christus, werd Syros bezet door de bewoners van Samos en vele Samos 'bewoners verhuisden naar het eiland. Op dat moment, de belangrijkste arts en filosoof Pherecydis werd geboren in Syros en enkele jaren later ging hij naar Samos en werd de leraar van Pythagoras.