Pantelleria naar Trapani Veerboot

De Pantelleria Trapani veerdienst verbindt Pantelleria eiland met Sicilië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Liberty Lines veerdienst gaat tot 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 10 minuten Terwijl de Siremar veerdienst loopt tot 7 keer per week met een duur van 5 uur 45 min.

Dus dat is een totaal van 13 overtochten per week op de Pantelleria Trapani route tussen Pantelleria eiland en Sicilië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Pantelleria - Trapani Veerbootmaatschappij

  • Liberty Lines
    • 6 Afvaarten / Week 2 uur 10 min
    • Prijsaanvraag
  • Siremar
    • 7 Afvaarten / Week 5 uur 45 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Pantelleria Trapani tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Pantelleria Trapani boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Pantelleria Gids

Pantelleria is een Italiaans eiland gelegen in de Straat van Sicilië aan de Middellandse Zee. Het eiland ligt ongeveer 100 km ten zuidwesten van Sicilië en 60 km ten oosten van Tunesië. Het eiland wordt gekenmerkt door grillige lava steen, dwerg wijnstokken, stomen furnaroles en de Bagno dell'Aqua modderbaden buurt Bugebar. Het eiland is beroemd om zijn afgelegen baaien, perfect voor snorkelen en duiken. De noord-oostelijke uiteinde van het eiland biedt de beste plekken met een populaire Acquacalda bij Gadir. Hier kunt u ontspannen in de warme, ondiepe bronnen. Verder langs de kust vindt u steeds meer schilderachtige plekjes zoals Cala di Tramontana en Cala di Levante. De enige archeologische site op het eiland is op Mursia, waar de resten van sesi (oude grafmonumenten) te vinden zijn, de enige overgebleven bewijs van een bronstijd nederzetting. Veel van de graven zijn vernield en de lavasteen werd gebruikt om de beroemde dammusi (huizen met dikke, witte muren en ondiepe koepels)te bouwen.

Veerboten, voor auto's en passagiers, vertrekken uit de haven richting Trapani (Sicilië) en draagvleugelboten bieden veerdiensten voor voetpassagiers, naar Trapani en Mazara del Vallo.

Trapani Gids

Bekend als de "Stad van de Twee Zeeën", Trapani is een havenstad in West-Sicilië, gelegen op een landtong die zich uitstrekt in de zee met twee tanden, gedomineerd door de toren van Ligny en door de Lazzaretto. Met zijn Arabische contouren en sfeer, is West-Sicilië verpakt in de kleuren en geuren van Afrika. Een land historisch verbonden met de zee, de kustplaatsen is gegroeid uit oude handelshaven poorten omringd door kleine vissersdorpjes; het landschap wordt gekenmerkt door een glanzende witte zoutpannen die het decor voor prachtige zonsondergangen. Dankzij de strategische ligging, het oude Drepanon (de oorspronkelijke naam) was aanvankelijk de markt voorpost van Erice en vervolgens een Fenicische handelshaven. Vervolgens werd een Romeinse provincie, maar de diepste indruk werd achtergelaten op de stad door de daarop volgende drie eeuwen van de Arabische overheersing. Rond Trapani, bezienswaardigheden zijn de ommuurde middeleeuwse heuvel stad Erice, Marsala (beroemd om zijn wijn) en de oude Griekse stad van Selinunte. Een van de beste excursies - en een uitstekende uitvalsbasis voor een paar dagen - is een drie-eiland archipel voor de kust, de Egadische Eilanden. Twee van de eilanden kunnen worden bereikt vanuit Trapani in slechts 30 minuten.