Mytilene naar Mesta Veerboot

De Mytilene Mesta veerdienst verbindt Lesbos met Egeïsche eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Hellenic Seaways. De veerdienst gaat maximaal 5 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 40 minuten.

Mytilene Mesta vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Route en havengegevens

Mytilene - Mesta Veerbootmaatschappij

  • Hellenic Seaways
    • 5 Afvaarten / Week 3 uur 40 min
    • Prijsaanvraag

Mytilene Gids

Mytilene is een oude Griekse stad en zijn oorsprong dateert uit de 11de eeuw voor Christus. De stad is de hoofdstad en de haven van het eiland Lesbos, die in het noorden van Oost-Egeïsche Zee ligt. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 1.632 vierkante kilometer met 320 km lange kustlijn, waardoor het de op twee na grootste Griekse eiland is, en wordt gescheiden van Turkije door de smalle Mytilini Strait. Mytilene ligt aan zuidoostelijke kust van het eiland.

De stad Mytilini heeft een groot aantal van de neoklassieke gebouwen, openbare en particuliere woningen zoals het gebouw van de Lesbos, het oude stadhuis, de Experimentele Lyceum en diverse herenhuizen en hotels verspreid over de stad. De barokke kerk van Saint Therapon domineert de haven met zijn indrukwekkende stijl. De bouw van de kerk begon in de 19e eeuw en werd in 1935 voltooid.

Mytilini heeft een haven met veerboten naar de nabijgelegen eilanden Lemnos, Chios en Ayvalik en soms Dikili in Turkije. De haven heeft ook diensten naar de steden Piraeus, Athene en Thessaloniki.

Mesta Gids

Mesta is gelegen op het Griekse eiland Chios, in het Noord-Oosten van de Egeïsche Zee. De stad staat bekend als een van de meest waarschijnlijke geboorteplaatsen van Homerus, en ook van de oude wiskundigen Hippocrates en Enopides. Het eiland is zeer dicht bij de Turkse kust, slechts 3,5 mijl van Kaap Pounta te Erythrea Inland in Cesme. Chios is het op vier na grootste Griekse eiland met een kustlijn van ongeveer 210 km en een bevolking van ongeveer 54.000.

Het middeleeuwse dorpje Mesta is een van de mooiste op het eiland, die bewaard is gebleven als monument. Zijn uitgebreide architectuur, met het dorp wordt gebouwd als een kasteel, dateert uit de Byzantijnse periode. Het dorp huizen werden gebouwd dicht bij elkaar om een beschermende muur rond het dorp te maken. De huidige bewoners van Mesta hebben de tradities van de 14e eeuw behouden. De belangrijkste attractie is de carnaval festiviteit waar bezoekers "Agas" kunnen proeven, een satirische replica van de activiteit die vroeger plaats heeft gevonden onder de Turkse bezetting.