Boek uw Klaipeda overtocht

De veerhaven van Klaipeda in Litouwen heeft een aantal ferry routes met overtochten naar Kiel & Karlshamn. Met een keuze uit maximaal 16 Afvaarten / Week verbindt de haven van Klaipeda Litouwen met Duitsland & Zweden.

Vaartijden variëren van 13 uur op de Karlshamn veerdienst tot 20 uur op de Kiel veerdienst.

Hoewel u op deze pagina een kort overzicht vindt kunnen afvaarten per seizoen verschillen. Wij raden dan ook aan om actuele vertrektijden en prijzen middels onze Klaipeda tariefzoeker op te vragen.

Klaipeda Havenkaart

Klik voor Kaart

Klaipeda Veerdiensten

 • DFDS Seaways
  • 6 Afvaarten / Week 20 uur
  • Prijsaanvraag
 • DFDS Seaways
  • 10 Afvaarten / Week 13 uur
  • Prijsaanvraag

Klaipeda Gids

Klaipeda is een stad aan de Baltische Zee in Litouwen. Het is de enigste zee haven en heeft een grote ferry terminal, gelegen in de buurt van de monding van de Koerse Haf. Klaipeda maakte tot 1919 deel uit van Duitsland en stond bekend als Memel, en de bevolking bleef grotendeels Duitse tot 1945.Het wordt doorsneden door de rivier de Deen en de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in de oude stad (Senamiestis) op de zuidelijke oever, een gebied van vakwerkhuizen en geplaveide straatjes. In het hart van de oude stad ligt Theaterplein (Teatro aikste), vernoemd naar de sierlijke neoklassieke theater gebouw aan de noordkant. Hitler sprak in maart 1939 vanaf het balkon na de overname van Klaipeda door Duitsland , in zijn laatste daad van de territoriale verheerlijking voordat de oorlog uitbrak. De Sovjets hebben Klaipeda omgevormd als de belangrijkste ijsvrije haven in de oostelijke Oostzee, tot de grootste vis--marinebasis in de Europese Sovjet-Unie. Een gigantische werf werd later gebouwd.

Hoe kom je in Klaipeda Veerboot Haven

 • Klaipeda Haven Adres

  Baltijos pr.40, 93239 Klaipeda, Lithuania

 • Klaipeda Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Klaipeda vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Klaipeda Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!