Folegandros naar Milos Veerboot

De Folegandros Milos veerdienst verbindt Cycladen met Cycladen en wordt momenteel aangeboden door 3 veermaatschappijen. Zante Ferries varen tot maximaal 3 keer per week, Sea Jets 14 keer per week & de veerdienst van Hellenic Seaways vaart tot maximaal 2 keer per week.

Er is een totaal van 19 overtochten per week op de Folegandros Milos route tussen Cycladen en Cycladen en met 3 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Route en havengegevens

Folegandros - Milos Veerbootmaatschappij

 • Zante Ferries
  • 3 Afvaarten / Week 2 uur
  • Prijsaanvraag
 • Sea Jets
  • 14 Afvaarten / Week 55 min
  • Prijsaanvraag
 • Hellenic Seaways
  • 2 Afvaarten / Week 2 uur 35 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Folegandros Milos tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Folegandros Milos boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Folegandros Gids

Folegandros is een Grieks eiland aan de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de Cycladen eilandengroep samen met Sikinos, Ios, Anafi en Santorini. Het kleine eiland, ongeveer 32 vierkante kilometer, heeft ongeveer 765 inwoners en drie dorpen; Chora, Karavostasis, en is ook de haven van het eiland, en Ano Meria. Op Folegandros, de kerk van Panagia, gelegen aan de heuvel, biedt bezoekers een aangename wandeling met een prachtig uitzicht op Chora en van de westkust van het eiland. Folegandros heeft een aantal mooie stranden, maar alle zijn vrij moeilijk te bereiken. Sommige liggen op lange loopafstand of zijn alleen per boot bereikbaar. De twee stranden die per auto bereikbaar zijn zijn Karavostasi en Angali.
Het eiland kan worden bereikt per conventionele veerboot, Highspeed ferry of Flying Dolphin vanaf de havens van Piraeus, Rafini, de andere Cycladen, Kreta, Rhodos, de rest van de Dodekanesos eilanden en de Oost-Egeïsche Eilanden. Reistijden variëren, afhankelijk van de bestemming en van de boot, maar zijn tussen de 3½ en 11 uur. Karavostasi, de haven op het eiland, heeft een paar winkels en restaurants.

Milos Gids

Het Griekse eiland Milos is het meest westelijke eiland van de Cycladen eilandengroep. Milos heeft ongeveer 5000 inwoners verspreid over 7 kleine steden (zoals Adamas, Plaka). Milos is bekend als de plaats waar het standbeeld van Venus, of Aphrodite, nu in het Louvre Museum in Parijs, werd ontdekt. Het eiland verwelkomt veel bezoekers en heeft prachtige stranden met rotsen en kristalheldere water. Milos wordt ook wel aangeduid als "het eiland van Kleuren" dankzij zijn fabelachtige schoonheid van vulkanische oorsprong.

Het eiland is per boot en snelle catamarans verbonden met de haven van Piraeus in Athene, alle Cycladen, Dodekanesos eilanden en Kreta. Tijdens het hoogseizoen in de zomer zijn er dagelijks geplande diensten van en naar het eiland. Er zijn twee havens in Milos, de belangrijkste haven van Adamas en een andere haven in Apollonia, die het eiland Milos verbindt met de eilanden Kimolos en Glaronissia.