Cycladen

Veerboten naar Cycladen

De Cycladen zijn een groep Griekse eilanden aan de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland. Gepositioneerd tussen Athene en Kreta, ze zijn gemakkelijk toegankelijk en als gevolg van deze en hun typische Griekse karakter zijn zij de meest populair zijn.

Zoals je zou verwachten met een Griekse regio, veerboten zijn een van de beste vormen van vervoer voor reizen naar of tussen de Cycladen. Het vasteland havens van Piraeus (Athene), Rafina en Lavrio verbind je met de eilanden met de meeste van de eilanden direct; Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Ios en Milos met de meest voorkomende kruisingen.

Hoewel veel van de ferry reizigers in Griekenland op weg gaat naar de Cycladen komen als voetgangers, de belangrijkste Eilanden hebben goede wegen en het verkennen van hen met de auto is een goede optie vooral voor de meer afgelegen stranden te bereiken.

Elk van de Cycladen heeft zijn eigen kenmerken en de meeste zijn compact genoeg om te ontdekken binnen een paar dagen. Daarom zijn ze ideaal voor diegenen die van plan om hun vakantie-eiland-hoppen door te brengen vanwege de grote ferry verbindingen.

Mykonos is een van de twee meest populaire eilanden en is de een om het hoofd voor als je een high-energy nachtleven gecentreerd op Mykonos. Het is ook de thuisbasis van mooie stranden en is ook een paradijs voor watersporten zoals surfen, windsurfen en zeilen. Als je na rustigere stranden, een bezoek aan het noorden van het eiland wordt aanbevolen.

Santorini is de tweede meest populaire eiland en bochten rond een lagune die door een nog actieve vulkaan. dorpen van het eiland zijn neergestreken op spectaculaire kliffen met uitzicht op de zee. Santorini, dacht door sommigen gezien als de site van Atlantis te zijn, is de thuisbasis van de ruïnes van de stad Akotiri, een mini-Pompeii, maar veel ouder.

Ios trekt meer onder-25's dan elke andere Griekse eiland, zonder twijfel getrokken door een meedogenloos hectische nachtleven.

Dichtbij is Naxos. Grote, groene en bergachtige, het eiland heeft lange zandstranden, de ruïnes van een Byzantijnse kasteel en versterkte Venetiaanse herenhuizen.

Paros biedt een veel minder dramatisch landschap en is de thuisbasis van de typische vissersdorpjes, goede stranden en een bruisend nachtleven.

Milos, ook gevormd door oude vulkanische activiteit, heeft spectaculaire grotten die zorgen voor grote snorkelen en duiken. Het heeft fijne zandstranden, warmwaterbronnen, prachtige oude kerken, vroegchristelijke catacomben en de overblijfselen van een prehistorische nederzetting.

Lees meer Lees minder

Speciale aanbiedingen naar Cycladen

Routes en Havens in Cycladen