Corsica

Veerboten naar Corsica

Corsica is een Franse eiland gelegen aan de Middellandse Zee, bekend om haar prachtige kustlijn van meer dan tweehonderd stranden.

Met haar positie in het noorden van de Middellandse Zee, reizen per boot naar Corsica is snel en gemakkelijk, en kunt vanaf Frankrijk of Italië vertrekken, een enorme keuze aan veerboot routes om uit te kiezen met havens in elke hoek van het eiland.

Overtochten vanaf Frankrijk zijn haalbaar vanaf de havens van Toulon, Nice en Marseille. met dagelijks diensten het hele jaar door, en meerdere afvaarten in het hoogseizoen.

Overtochten vanaf Italië vertrekken van de havens van Savona en Genua in het noorden en Livorno en Piombino aan de westkust van Italië. Net als bij de overtochten vanaf Frankrijk, te wijten aan de populariteit van Corsica als bestemming, zijn er het hele jaar door verbindingen naar het eiland, met meerdere afvaarten tijdens de zomerperiode.

Daarnaast, veerdiensten worden aangeboden tussen Corsica en Sardinië.

De meerderheid van de ferry passagiers arriveren met voertuigen, maar voertuigen kunnen ook worden gehuurd van de meeste havensteden. Het eiland heeft een goed bereikbare wegennet waarmee u één van het aantal gladde wegen kunt nemen langs de kust naar de prachtige stranden en beschutte baaien, weg van de drukke toeristische weg.

Onmogelijk te missen tijdens uw bezoek zijn de zandstranden met hun kristalheldere water. Veel van de stranden bieden een scala aan activiteiten, zoals volleybal, surfen, zeilen, kanoën, skiën, banaan boottochtjes, vissen en nog veel meer.

Lees meer Lees minder

Routes en Havens in Corsica