Canarische Eilanden

Veerboten naar Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een archipel van zeven eilanden en vele andere kleine eilandjes. De Canarische Eilanden behoren tot Spanje en hun cultuur is geheel Spaans maar ook Celtics, Grieken en Romeinen die in het verleden op deze archipel van vulkanische oorsprong hebben gewoond, en noemde het de Fortuinlijke eilanden, Tuin der Hesperiden en de Atlantida.

Vele historici vermoeden dat het legendarische continent Atlantis hier was gevestigd en bovendien, de schepen van Christopher Columbus stopten bij dit punt op hun reis naar de Nieuwe Wereld te ontdekken.

De Canarische Eilanden trekken miljoenen bezoekers per jaar, met ongeveer 600 mijl van de kust en meer dan 500 stranden. Elk eiland heeft een andere landschap, variërend van fijn goudkleurig zand tot ruige gebieden waar je kunt zwemmen in de natuurlijke zwembaden die tussen de rotsen vormen.

Daarnaast is de top liggende wateren, tussen zeeniveau en een diepte van 150 meter, zijn warm met temperaturen die schommelen tussen de 18 en 23 graden in februari, de koudste maand, en tussen 22 en 26 graden in augustus, de warmste maand. In het water, zowel in de diepten van de zee als dicht bij de kust, de rijkdom van de onderwaterwereld vraagt om de praktijk van het sub- aquatische activiteiten. Alle eilanden trekken duikers en submariners, maar het eiland El Hierro, het westen van Tenerife, de regio El koolstof, het zuidoosten van Gran Canaria, samen met de Archipel Chinijo en het noorden van Lanzarote zijn de meest ideale locaties.

Naast de stranden hebben de Canarische Eilanden 15 golfbanen en de eilanden bieden uitstekende omstandigheden om te zeilen, diepzeevissen en populaire watersporten.

Lees meer Lees minder

Routes en Havens in Canarische Eilanden