Canarische Eilanden

Veerboten naar Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn twaalf vulkanische eilanden ten oosten van de noordwestkust van Afrika en staat bekend om hun aantrekkelijke subtropische klimaat, de stranden en mooie plekjes en interessante geschiedenis te zijn. Terwijl elk is een populaire vakantiebestemming, de grootste, Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria en Lanzarote, zijn het best internationaal bekend.

Tenerife en Gran Canaria zijn de tweede en derde grootste eilanden van Spanje, het plaatsen van twee hoofdsteden en thuis deze autonome Spaanse grondgebied om het grootste deel van twee miljoen inwoners van het eiland groep.

Voornamelijk Spaans sprekende, de bevolking is een mix van voornamelijk rooms-katholieke autochtonen en migranten, velen uit het vasteland van Spanje.

Tenerife heeft twee luchthavens en vier poorten, en elk van de andere grote eilanden heeft een luchthaven en de haven. Gran Canaria heeft de grootste luchthaven en de haven, maar Tenerife is een drukker hub. Er zijn inter-stad trams en lokale bussen op de grotere eilanden.

Hoewel de meerderheid van de Canarische eilanden veerboot kruisingen zijn tussen de eilanden, kan je er vanaf het vasteland van Spanje ook via de havens van Cadiz en Huelva in het zuidwesten, die u aansluit op de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Palma. Crossings van het vasteland van Spanje naar de Canarische Eilanden zijn lang, maar de schepen zijn over het algemeen van een goede standaard, waarbij de reis zo aangenaam mogelijk is.

Als per vliegtuig reist naar een van de eilanden alvorens verder te reizen naar een ander, dan is de belangrijkste hub op de Canarische eilanden Tenerife, te wijten aan de luchthavens, de geografische positie binnen de groep van eilanden en het feit dat je de meeste van de andere eilanden kunt bereiken vanaf hier.

Lees meer Lees minder

Routes en Havens in Canarische Eilanden